
Mindsk madspild? Når du har overskydende surdej efter at have fornyet din surdej, så lad endelig vær med at smide den ud. Brug det i stedet til nogle lækre surdejsknækbrød!
Arbejdstid: ca. 5 min. · Tid i alt: ca. 35 min · Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
- 200 g surdej (Opskrift findes her)
- 1 tsk salt
- 4 spsk kerner og frø (f.eks. 2 spsk solsikkekerner, 1 spsk sesamfrø, 1 spsk hørfrø)
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 150 g varmluft
- Bland surdej og salt
- Hæld det på en bageplade med bagepapir – sørg for at sprede dejen godt ud, så det er så laget er meget tyndt
- Prik evt knækbrødet med en gaffel, for at formindre boblerne
- Bland dine frø og kerner i en kop/skål ved siden af og drys det så på knækbrødet
- Bages i ca. 30 min, indtil det er gyldent og sprødt
- Lad knækbrødet køle af og del det i mindre stykker
- Opbevares i en lufttæt beholder