
Arbejdstid: ca. 30 min. Tid i alt: ca. 1 døgn. Sværhedsgrad: Nem
Vi har eksperimenteret lidt med et lækkert vegansk alternativ til karrysild. Håber i vil kunne lide den!
Det skal du bruge:
- 1 aubergine
- 1,5 dl vand
- 1,5 dl eddike
- 1 spsk citronsaft
- 3 spsk sirup
- 1 løg
- 1 spsk olie
- 2 kanelstænger
- 10 hele nelliker
- 2 laurbærblade
- 2 tsk. salt
Karrydressingen:
- 1,5 dl havrefraiche (alternativt soyayoghurt eller vores hjemmelavede soyafraiche (her))
- 2 spsk citronsaft
- 1/2 mellemstort løg (finhakket)
- 2 spsk karry
- 1 spsk sennep
- 1 tsk gurkemeje
- Salt og peber
- Evt. lidt purløg
Sådan gør du:
- Auberginen deles på midten (den lange side), og hver side skæres i 10-12 skiver
- Aubergineskiverne bages i ovnen i 15-20 minutter ved 200 grader alm. ovn – Til de er bløde
- Lav lagen, mens auberginen bager
Lage:
- Skær løget i ringe og tilsæt sammen med de resterende ingredienser i en gryde
- Kog i ca. 5 minutter
- Find en lufttæt beholder og skold denne med kogende vand. Når auberginerne er færdige bringes de over i beholderen og lagen tilføres
- Opbevar i køleskabet indtil de er kølet ned (natten over)
Efter nedkøling:
- Når auberginerne er kølet af laves karrydressingen
- Bland ingredienserne til karrydressingen sammen og smag til
- Hæld eddikelagen fra auberginerne (nemmest med en si)
- Fjern nelliker, kanelstænger og laurbærblade
- Bland aubergineskiverne med karrydressingen