
Antal: 9 stk Arbejdstid: ca 30 min Tid i alt: : 2 t Sværhedsgrad: Middel
Det skal du bruge:
Til dejen
- 100g smør
- 1 1/2 dl mælk
- 25 g gær
- 2 æg
- 1/2 dl sukker
- 1 tsk kardemomme
- 1/2 tsk vaniljesukker
- 1/2 tsk salt
- 6-7 dl hvedemel
Til remoncen
Sådan gør du:
Start med at lave dejen
- Smelt smøren i en gryde og tilsæt herefter mælk. Når det er lunkent, hældes det over i en skål.
- Smuldr gæren i mælk og smøren, og rør rundt.
- Tilsæt æg, sukker, kardemomme, vaniljepulver og skal, og rør godt rundt.
- Tilsæt melen lidt af gang, og ælt dejen godt.
- Lad dejen hæve i 30 minutter
- Rør nu remoncen sammen – Bland alle ingredienserne sammen. Det er nemmest, hvis smøren har fået lov at stå ude lidt, så den er blød.
- Når dejen er færdig med at gæve, rulles den ud til en stor firkant.
- Remoncen smøres på hele firkanten
- Halvdelen af dejen foldes over den anden del, så vi får en dej øverst,
- Skær nu dejen ud i 5 cm. strimler
- Snor dejen, ved at dreje dejen i begge ende, du kan også skære dejen over på midten endnu engang, så du får to snore, man kan vikle rundt om hinanden.
- Lad dem efterhæve i 45 min.
- Forvarm ovnen på 180 gr. varmluft
- Kanelsnurrerne bages i 15-18 min.
Velbekomme