
Antal: 12 stk Arbejdstid: ca 30 min Tid i alt: : 2,5 t Sværhedsgrad: Middel
Det skal du bruge:
Til dejen
- 100g smør
- 1 1/2 dl mælk
- 25 g gær
- 2 æg
- 1/2 dl sukker
- 1 tsk kardemomme
- 1/2 tsk vaniljesukker
- 1/2 tsk salt
- 6-7 dl hvedemel
Til remoncen
Sådan gør du:
Start med at lave dejen
- Smelt smøren i en gryde og tilsæt herefter mælk. Når det er lunkent, hældes det over i en skål.
- Smuldr gæren i mælk og smøren, og rør rundt.
- Tilsæt æg, sukker, kardemomme, vaniljepulver og skal, og rør godt rundt.
- Tilsæt melen lidt af gang, og ælt dejen godt evt. med en røremaskine. Tilføj mel så dejen slipper bordet, men stadig er lidt klistert.
- Lad dejen hæve i 60 minutter
- Rør nu remoncen sammen – Bland alle ingredienserne sammen. Det er nemmest, hvis smøren har fået lov at stå ude lidt, så den er blød. Brug eventuelt en røremaskine.
- Når dejen er færdig med at hæve, rulles den ud til en stor firkant.
- Remoncen smøres på hele firkanten
- Halvdelen af dejen foldes over den anden del, så vi får en dej øverst,
- Skær nu dejen ud i 5 cm. strimler
- Snor dejen, ved at dreje dejen i begge ender. Herefter vikler du dejen rundt om hinanden et par gange og fører enden op igennem snurren. Du kan vikle dejen rundt om to finger, når du laver snurrene.
- Lad dem efterhæve i 45 min.
- Forvarm ovnen på 180 gr. varmluft
- Pensel snurrene med vand og bag dem i 15-18 min.
Velbekomme