
Antal: ca. 20 stk · Arbejdstid: ca. 30 min. · Tid i alt: ca. 2 timer · Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
- 25 g gær
- 2,5 dl mælk
- 80 g smør
- 2 æg
- ca. 500 g hvedemel
- 80 g sukker
- 1 tsk salt
- 1 tsk kardemomme (kan undlades)
- 1 tsk vaniljesukker (kan undlades)
Remonce:
Fremgangsmåde
- Smelt smørret og kom mælk oveni for at afkøle
- Smuldr gæren heri
- Tilsæt æg, sukker, salt, kardemomme, vaniljesukker og hvedemel
- Ælt dejen godt til den er glat og blød
- Lad dejen hæve i halv til 1 time overdækket
- Imens dejen hæver kan du lave remoncen
- Bland ingredienser godt sammen til en blød masse
- Rul dejen ud i en rektangel der måler 35×60 cm
- Kom remonce på din rektangel og rul dejen stramt sammen
- Skær sneglene i stykker af ca. 3 cm tykkelse – Kom enden/ydre del af sneglen ind under og luk bunden, så remoncen ikke falder ud.
- Kom kanelsneglene på en bageplade og tryk dem lidt fladere
- Lad dem hæve yderligere i halv til 1 time (til de er dobbelt størrelse)
- Kanelsneglene bages ved 200 grader varmluft i 12-15 minutter