
Pers: 4 · Arbejdstid: 1 time. · Tid i alt: 1 time · Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
- Pasta til 4 personer
Kødboller
- 750 gram hakket svine – og kalvekød
- 80 g Rasp
- 3 spsk. revet paramesan
- 1 løg, finthakket
- 1 dl mælk
- 1 æg, pisket
- 3 fed hvidløg , finthakket
- 2 spsk frisk persille, finthakket
- 30 g hvedemel, krydret med salt og peber
Sauce
Fremgangsmåde
Sauce:
- Start med at hakke løg, og svits i olivenolie i en gryde.
- Hak herefter hvidløg og basilikum fint.
- Blend de flåede tomat og tilføj det til gryden sammen med okseboullion, rødvin, tomatpuré, hvidløg og basilikum.
- Saucen bringes langsomt i kog, og når den når kogepunktet skal den simre i 10 minutter.
Kødboller
- Skær løg i små tern og hak hvidløg og persille fint.
- I en skål blandet hakket kød, brødkrummer, parmesan, løg, persille, pisket æg, hvidløg og mælk, og røres godt sammen.
- Farsen formes til kødboller og rulles i det krydret mel.
- Steg kødbollerne til de er gyldne og får en sprød skorpe.
- Kom kødbollerne i saucen, og lad dem simre med i minimum 10 minutter.
- Imens kødbollerne bliver færdige, koges pastaen efter anvisningen på pakken.
Velbekomme!