Salt med smag altid lækkert, og så er det også en god værtindegave! De er desværre ikke helt billige, men heldigvis kan man lave det selv! I denne opskrift finder du forskellige varianter, så du kan finde lige den, du vil have.

Salt med basilikum, oregano og timian
Det skal du bruge:
- 200 g groft salt
- 1 håndfuld basilikum
- 1 håndfuld oreganostilke
- 1 håndfuld timianstilke
Sådan gør du:
- Vask krydderurterne
- Fjern krydderurteblandene fra stilkene
- Salt og alle kryderurterne blendes i en minihakker, foodprocessor eller hvad du lige har.
- Salten kommes på en bradepande med bagepapir i et tynd lag
- Salten bages/tørres ved 50 grader i 2-3 timer – sørg for at røre heri cirka hver halve time, så alt salt kan blive tørt.
Salt med basilikum

Det skal du bruge:
- 200 g groft salt
- 2 håndfulde basilikum
Sådan gør du:
- Salt og basilikum blendes i en minihakker, foodprocessor eller hvad du lige har.
- Salten kommes på en bradepande med bagepapir i et tynd lag
- Salten bages/tørres ved 50 grader i 2-3 timer – sørg for at røre heri cirka hver halve time, så alt salt kan blive tørt.
Salt med persille og hvidløg

Sådan gør du:
Sådan gør du
- Vask persillen
- Fjern skralden fra hvidløgsfedene.
- Salt, persille og hvidløg blendes i en minihakker, foodprocessor eller hvad du lige har.
- Salten kommes på en bradepande med bagepapir i et tynd lag
- Salten bages/tørres ved 50 grader i 2-3 timer – sørg for at røre heri cirka hver halve time, så alt salt kan blive tørt.
Hvidløgssalt

Sådan gør du:
- 200 g grov salt
- 1 hel hvidløg
Sådan gør du:
- Salt og hvidløg blendes i en minihakker, foodprocessor eller hvad du lige har.
- Salten kommes på en bradepande med bagepapir i et tynd lag
- Salten bages/tørres ved 50 grader i 3-4 timer – sørg for at røre heri cirka hver halve time, så alt salt kan blive tørt.
Ramsløgssalt

Det skal du bruge:
- 200 g grov salt
- 25 g ramsløg
Sådan gør du:
- Salt og ramsløg blendes i en minihakker, foodprocessor eller hvad du lige har.
- Salten kommes på en bradepande med bagepapir i et tynd lag
- Salten bages/tørres ved 50 grader i 2-3 timer – sørg for at røre heri cirka hver halve time, så alt salt kan blive tørt.