
Tid: ca 15 min · Sværhedsgrad: Nem
Mums Chilimayo! Og denne er til og med plantebaseret! Den er nemt lave og ligger utroligt tæt op ad den rigtige!
- For at lave mayonnaisen skal du bruge aquafaba, som nok bedre er kendt som vandet fra kikærter, der altid bare bliver hældt ud, men ikke mere! Aquafaba er også kendt som vegansk “æg”, så gem vandet, når du åbner en dåse kikærter fremover.
Det skal du bruge:
- 200 ml solsikkeolie
- 4 spsk kikærtevand (aquafaba)
- 1 tsk dijonsennep
- 1 spsk citronsaft
- 1 fed hvidløg
- En smule salt og en knivspids peber
- 1 tsk. Sambal Oelek
- 1 tsk. Sød chilisovs
- Evt. Sriracha Sauce
Sådan gør du:
Put kikærtevandet, dijonsennep, citron, hvidløg, salt og peber i en skål og blend det med en stavblender. Tilsæt herefter olie lidt af gangen, men du blender der med stavblenderen eller pisker det med din håndmixer til den får den rette konsistens, dette kan godt tage lidt tid.
OBS: Hvis du ikke kan få blandingen til at blive tyk, så prøv at stil den på køl nogle timer, og piske den derefter igen – Det virkede for mig, da min mayo ikke ville tykne!
Når du har din mayonnaise tilføjes sambal oelek og sød chilisovs, og bland det godt sammen. Smag den herefter til og tilføj evt. mere. Hvis du ikke synes den bliver stærk nok, kan du tilføje et par dråber Srirache Sauce.
Opbevar mayonnaisen på køl.
Håber i synes om den!