Mad & Lækkerier

@madoglaekkerier.dk

  • Forside
  • Opskrifter
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Salater & tilbehør
    • Spreads, pålæg & andet tilbehør
    • Bagværk
    • Smoothies, Juices & andre drikkevarer
    • Lækkerier
  • Vegetarisk
    • Vegetarisk om morgnen
    • Vegetarisk til frokost
    • Vegetarisk til aften
    • Vegetariske salater & tilbehør
    • Vegetariske spreads, pålæg & andet tilbehør
    • Vegetarisk bagværk
    • Vegetariske lækkerier
  • Vegansk
    • Vegansk om morgnen
    • Vegansk til frokost
    • Veganske til aften
    • Veganske salter & tilbehør
    • Vegansk bagværk
    • Veganske spreads, pålæg & andet tilbehør
    • Veganske lækkerier
  • Inspiration
    • Højtider og helligdage
    • Vegetariske og veganske højtider og helligdage
    • Gæstemiddag
    • Rejseguide
  • Om os
  • Råvare indeks
Aquafaba, Citron, Dijon Sennep, Hvidløg, Opskrifter, Spreads, pålæg & andet tilbehør, Veganske spreads, pålæg & andet tilbehør, Vegetariske spreads, pålæg & andet tilbehør

Vegansk chilimayo

Tid: ca 15 min   ·   Sværhedsgrad: Nem

Mums Chilimayo! Og denne er til og med plantebaseret! Den er nemt lave og ligger utroligt tæt op ad den rigtige!

  • For at lave mayonnaisen skal du bruge aquafaba, som nok bedre er kendt som vandet fra kikærter, der altid bare bliver hældt ud, men ikke mere! Aquafaba er også kendt som vegansk “æg”, så gem vandet, når du åbner en dåse kikærter fremover.

Det skal du bruge:

  • 200 ml solsikkeolie
  • 4 spsk kikærtevand (aquafaba)
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 fed hvidløg
  • En smule salt og en knivspids peber
  • 1 tsk. Sambal Oelek
  • 1 tsk. Sød chilisovs
  • Evt. Sriracha Sauce

Sådan gør du:

Put kikærtevandet, dijonsennep, citron, hvidløg, salt og peber i en skål og blend det med en stavblender. Tilsæt herefter olie lidt af gangen, men du blender der med stavblenderen eller pisker det med din håndmixer til den får den rette konsistens, dette kan godt tage lidt tid.

OBS: Hvis du ikke kan få blandingen til at blive tyk, så prøv at stil den på køl nogle timer, og piske den derefter igen – Det virkede for mig, da min mayo ikke ville tykne!

Når du har din mayonnaise tilføjes sambal oelek og sød chilisovs, og bland det godt sammen. Smag den herefter til og tilføj evt. mere. Hvis du ikke synes den bliver stærk nok, kan du tilføje et par dråber Srirache Sauce.

Opbevar mayonnaisen på køl.

Håber i synes om den!

Indlægsnavigation

Mynte-sirup
Dybstegte Rejer

Share your thoughts Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære Opskrifter

  • AftensmadAppetizerBaconOpskrifterPurløgSkinke

    Kanapé – Mini toast med skinke-bacon fyld

  • AftensmadBroccoliChampignonCherrytomaterFlødeHvidløgLøgMælkOpskrifterParmasanRevet mozzarellaSquashVegetariskVegetarisk til aften

    Nem pastaret m. grønsager og osteflødesovs

  • AubergineFrokostLøgNellikerOpskrifterSennepSirupSpreads, pålæg & andet tilbehørVeganer til højtiderVeganskVegansk frokostVegansk julVegansk påskeVegetar til højtiderVegetariskVegetarisk JulVegetarisk PåskeVegetarisk til frokostVegetariske spreads, pålæg & andet tilbehør

    Karrymarinerede Auberginer – Vegansk Karry”sild”

  • BlåbærChiafrøCitronHavregrynMælkMorgenmadOpskrifterPlantemælkSirupVaniljesukkerVeganskVegansk om morgnenVegetariskVegetarisk om morgnen

    Chia-havregrød

  • BagværkChiafrøFuldkornshvedemelGærHavregrynHonningHvedemelMorgenmadOpskrifterSirupVegansk bagværkVegansk om morgnenVegetarisk bagværkVegetarisk om morgnen

    De bedste koldhævede boller – og super nemme at lave

  • Opskrifter257 Post(s)
  • mail
  • instagram
  • facebook
  • youtube
  • pinterest
  • Vegetarisk152 Post(s)
  • Vegansk94 Post(s)
  • Elara by LyraThemes
  • Copyright © 2020 MADOGLAEKKERIER.DK | Hosted ved Freshcase Support