Hyldeblomstsirup

Pers: 1 flaske ·  Arbejdstid: 5 min. ·   Tid i alt: 40 min · Sværhedsgrad: Nem

Ingredienser

  • 500 ml vand
  • 500 g sukker
  • 15 hyldeblomster på stilk
  • 1,5 spsk citronsyre

Fremgangsmåde

  1. Bring vandet i kog og tilsæt sukker og citronsyre
  2. Når sukkeret er opløst sættes hyldeblomsterne ned med blomsterne i væsken og stilkene opad
  3. Lad det simre ved svag varme i 30-40 min
  4. Sig hyldeblomsterne fra og kom siruppen i en ren skoldet beholder og lad den afkøle inden brug (kan holde sig i ca. 14 dage på køl)

Tip: Brug denne sirup til at lave en lækker drink kaldet Hugo (her) eller brug den til en lækker dessert f.eks. pandekager (her)

Du kan måske også lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *