
Antal: 1 stk. · Arbejdstid: ca. 15 min. · Tid i alt: ca. 2 timer · Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
- 25 g gær
- 6 dl vand
- 1 spsk salt
- 2 spsk honning (alternativt lys sirup)
- 4 dl fuldkornshvedemel
- 6 dl hvedemel
- 1/2 dl solsikkekerner (Kan undlades)
Fremgangsmåde
- Gær og vand røres sammen
- Tilsæt salt og honning.
- Bland fuldkorn- og hvedemel sammen i en skål og tilsæt lidt efter lidt. (Dejen skal være våd)
- Stil dejen til hævning tildækket i 1 time
- Varm ovnen op til 250 grader og kom støbejernsgryden herind i ca. 20 minutter, så den er gennemvarmet (Dette gør at brødet nemmere kan komme ud af gryden efter bagning.)
- Tag gryden ud af ovnen, kom evt. solsikkekerner i bunden og hæld dejen oveni.
- Bag brødet ved 250 grader i 30 minutter, og skru herefter ned til 210 grader og bag brødet i yderligere 15 minutter.
- Nyd det!