
Antal: 10-12 mellemstore · Arbejdstid: 60 min. · Tid i alt: 45 time · Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Lav et chiaæg, hvis du ønsker at frikadellerne veganske – Bland chiafrø og vand og lad det stå ca. 10 min
- Halver og udhul din hokkaido.
- Skræl hokkaidoen og riv den på et mellemgroft rivejern, kom det i en røreskål.
- Hvidløg rives på et fint rivejern, og tilføjes til skålen, hvor det blandes godt sammen med hokkaidoen.
- Tilføj rosmarin, timian, kartoffelmel, havregryn, mel og æg, og rør eller pisk det godt sammen.
- Kom på køl i min. 30 min
- Varm en pande med olie til middelhøj varmen.
- Form frikadellerne med en ske, hvis dejen ikke er fast, kan du tilføje mere hvedemel.
- Steg frikadellerne på panden til de bliver sprøde og faste.
– Du kan også bage dem i oven ved 200 grader alm. ovn. Lav små klatter af frikadeller på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ca. 40 minutter.