
Antal: 4 personer. Tid: 3 t Sværhedsgrad: Middel/svær
Sushi, sushi, sushi! Sushi er en af vores livretter og derfor har vi også givet os i kast med at prøve at lave hjemmelavet sushi!
Ca. 4 personer
Det skal du bruge:
Sushiris:
Tilbehør:
- Tangplader
- Fisk – eks. Laks, tun, surimistænger og rejer
- Grøntsager – f.eks. gulerødder, agurk, avokado, mango og forårsløg mm.
- Smørost(naturel)
- Sesamfrø
- Wasabi
- Soja
- Chilimayo
- Tangsalat
- Syltede ingefær
Redskaber
- Sushimåtte
- Spisepinde
- Husholdningsfilm
Sådan gør du:
- Risene skal skylles godt (5-6 gange). – kom risene i en skål og fyld med koldt vand. Vandet vil blive hvidt og dette skal kasseres. Man gentager denne proces indtil vandet er klart
- Stil risene i blød i ca. 1 time
- Efter 1 time skal vandet sies fra
- Bring risene i kog ved middelvarme tildækket med låg
- Når vandet koger, skal du skrue ned til lav varme og kog risene i ca. 10 minutter. (Tag et kig på de sushiris du har købt – nogle pakker kræver lidt længere end andre)
- Efter 10 minutter fjernes gryden fra varmen – Lad risene trække i ca. 15 minutter.
Nu kan du lave din eddikeblanding
- Risvineddike, salt og sukker blandes i en skål. Rør rundt i blandingen til salt og sukker er opløst
- Risene hældes over en i en skål (ikke af metal/stål)
- Eddikeblandingen tilsættes langsomt til risene, mens de forsigtigt vendes og blandes sammen med blandingen
- Køl risblandingen ned til stuetemperatur
Når risene er kølet ned, kan du påbegynde dine sushiruller!
- Start med at skære grøntsager + fisk i stave
- Bland wasabi og vand i en skål. (Wasabi er lidt stærkt, så smag dig frem)
Nu kan du begynde:
- Find din sushimåtte frem og klip et stykke husholdningsfilm af og put dette ovenpå (Så er måtten nemmere at rengøre senere)
- Så finder du en tangplade frem.
- Kom ris på tangpladen men undlad at tilføre ris i enden, da dette skal fungere som “lynlås” for sushirullen. (Tip: Hav massere vand på fingerne, så klistrer risene ikke så meget)
- Kom den ønskede kombination af grøntsager, fisk eller andet tilbehør på risene og tilsæt “wasabi-vandet” ude i enden uden ris.
- Fold måtten sammen på midten og rul sushirullen fremad helt stramt (Jo strammere din rulle bliver, jo bedre hænger den sammen når du skal spise den)
- Nu har du en sushi rulle, denne deler du med en skarp kniv, som du fugter med vand. Husk at skære ikke presse. Skær rullen i ca. 8-10 stykker sushi.
Tip: Dyp dine sushiruller i soya eller chilimayo!