Cookie- og privatlivspolitik
Mad & Lækkerier

@madoglaekkerier.dk

  • Forside
  • Opskrifter
    • Bagværk
    • Morgenmad
    • Aftensmad
    • Salater
    • Dip & andet tilbehør
    • Lækkerier
    • Højtider & helligdage
    • Drikkevarer
  • Vegetarisk
    • Bagværk
    • Morgenmad
    • Aftensmad
    • Salater
    • Dip & andet tilbehør
    • Lækkerier
    • Højtider & helligdage
  • Vegansk
    • Bagværk
    • Morgenmad
    • Aftensmad
    • Salater
    • Dip & andet tilbehør
    • Lækkerier
    • Højtider & helligdage
  • Andet
    • Om os
    • Rejseguide
    • Cookie- og privatlivspolitik
  • Råvare indeks

Hjemmelavet sushi

Antal: 4 personer. Tid: 3 t Sværhedsgrad: Middel/svær

Sushi, sushi, sushi! Sushi er en af vores livretter og derfor har vi også givet os i kast med at prøve at lave hjemmelavet sushi!

Ca. 4 personer

Det skal du bruge: 

Sushiris:

  • 4,5 dl sushiris
  • 5,5 dl vand
  • 5,5 spsk risvineddike
  • 2,5 spsk sukker
  • 1/2 tsk salt

Tilbehør:

  • Tangplader
  • Fisk – eks. Laks, tun, surimistænger og rejer
  • Grøntsager – f.eks. gulerødder, agurk, avokado, mango og forårsløg mm.
  • Smørost(naturel)
  • Sesamfrø
  • Wasabi
  • Soja
  • Chilimayo
  • Tangsalat
  • Syltede ingefær

Redskaber

  • Sushimåtte
  • Spisepinde
  • Husholdningsfilm

Sådan gør du: 

  1. Risene skal skylles godt (5-6 gange). – kom risene i en skål og fyld med koldt vand. Vandet vil blive hvidt og dette skal kasseres. Man gentager denne proces indtil vandet er klart
  2. Stil risene i blød i ca. 1 time
  3. Efter 1 time skal vandet sies fra
  4. Bring risene i kog ved middelvarme tildækket med låg
  5. Når vandet koger, skal du skrue ned til lav varme og kog risene i ca. 10 minutter. (Tag et kig på de sushiris du har købt – nogle pakker kræver lidt længere end andre)
  6. Efter 10 minutter fjernes gryden fra varmen – Lad risene trække i ca. 15 minutter.

    Nu kan du lave din eddikeblanding

  7. Risvineddike, salt og sukker blandes i en skål. Rør rundt i blandingen til salt og sukker er opløst
  8. Risene hældes over en i en skål (ikke af metal/stål)
  9. Eddikeblandingen tilsættes langsomt til risene, mens de forsigtigt vendes og blandes sammen med blandingen
  10. Køl risblandingen ned til stuetemperatur

Når risene er kølet ned, kan du påbegynde dine sushiruller!

  1. Start med at skære grøntsager + fisk i stave
  2. Bland wasabi og vand i en skål. (Wasabi er lidt stærkt, så smag dig frem)

    Nu kan du begynde:

  3. Find din sushimåtte frem og klip et stykke husholdningsfilm af og put dette ovenpå (Så er måtten nemmere at rengøre senere)
  4. Så finder du en tangplade frem.
  5. Kom ris på tangpladen men undlad at tilføre ris i enden, da dette skal fungere som “lynlås” for sushirullen. (Tip: Hav massere vand på fingerne, så klistrer risene ikke så meget)
  6. Kom den ønskede kombination af grøntsager, fisk eller andet tilbehør på risene og tilsæt “wasabi-vandet” ude i enden uden ris.
  7. Fold måtten sammen på midten og rul sushirullen fremad helt stramt (Jo strammere din rulle bliver, jo bedre hænger den sammen når du skal spise den)
  8. Nu har du en sushi rulle, denne deler du med en skarp kniv, som du fugter med vand. Husk at skære ikke presse. Skær rullen i ca. 8-10 stykker sushi.

Tip: Dyp dine sushiruller i soya eller chilimayo!

 

Indlægsnavigation

Bland din egen bær-yoghurt-smag
Æbleskiver

Share your thoughts Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  • Opskrifter302 Post(s)
  • Vegetarisk178 Post(s)
  • Vegansk100 Post(s)
  • Elara by LyraThemes
  • Copyright © 2021 MADOGLAEKKERIER.DK | Hosted ved Freshcase Support | Cookie- og privatlivspolitik
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med en tredjepart.OkPrivatlivspolitik