Cookie- og privatlivspolitik
Mad & Lækkerier

@madoglaekkerier.dk

  • Forside
  • Opskrifter
    • Bagværk
    • Morgenmad
    • Aftensmad
    • Salater
    • Dip & andet tilbehør
    • Lækkerier
    • Højtider & helligdage
    • Drikkevarer
  • Vegetarisk
    • Bagværk
    • Morgenmad
    • Aftensmad
    • Salater
    • Dip & andet tilbehør
    • Lækkerier
    • Højtider & helligdage
  • Vegansk
    • Bagværk
    • Morgenmad
    • Aftensmad
    • Salater
    • Dip & andet tilbehør
    • Lækkerier
    • Højtider & helligdage
  • Andet
    • Om os
    • Rejseguide
    • Cookie- og privatlivspolitik
  • Råvare indeks

Hjemmelavet salt med smag – den perfekte værtindegave

Salt med smag altid lækkert, og så er det også en god værtindegave! De er desværre ikke helt billige, men heldigvis kan man lave det selv! I denne opskrift finder du forskellige varianter, så du kan finde lige den, du vil have.

Salt med basilikum, oregano og timian

Det skal du bruge:

  • 200 g groft salt
  • 1 håndfuld basilikum
  • 1 håndfuld oreganostilke
  • 1 håndfuld timianstilke

Sådan gør du:

  1. Vask krydderurterne
  2. Fjern krydderurteblandene fra stilkene
  3. Salt og alle kryderurterne blendes i en minihakker, foodprocessor eller hvad du lige har.
  4. Salten kommes på en bradepande med bagepapir i et tynd lag
  5. Salten bages/tørres ved 50 grader i 2-3 timer – sørg for at røre heri cirka hver halve time, så alt salt kan blive tørt.

Salt med basilikum

Det skal du bruge:

  • 200 g groft salt
  • 2 håndfulde basilikum

Sådan gør du:

  1. Salt og basilikum blendes i en minihakker, foodprocessor eller hvad du lige har.
  2. Salten kommes på en bradepande med bagepapir i et tynd lag
  3. Salten bages/tørres ved 50 grader i 2-3 timer – sørg for at røre heri cirka hver halve time, så alt salt kan blive tørt.

Salt med persille og hvidløg

Sådan gør du:

  • 200 g salt
  • 1 håndfuld persille
  • 6 fed hvidløg

Sådan gør du

  1. Vask persillen
  2. Fjern skralden fra hvidløgsfedene.
  3. Salt, persille og hvidløg blendes i en minihakker, foodprocessor eller hvad du lige har.
  4. Salten kommes på en bradepande med bagepapir i et tynd lag
  5. Salten bages/tørres ved 50 grader i 2-3 timer – sørg for at røre heri cirka hver halve time, så alt salt kan blive tørt.

Hvidløgssalt

Sådan gør du:

  • 200 g grov salt
  • 1 hel hvidløg

Sådan gør du:

  1. Salt og hvidløg blendes i en minihakker, foodprocessor eller hvad du lige har. 
  2. Salten kommes på en bradepande med bagepapir i et tynd lag
  3. Salten bages/tørres ved 50 grader i 3-4 timer – sørg for at røre heri cirka hver halve time, så alt salt kan blive tørt.

Ramsløgssalt

Det skal du bruge:

  • 200 g grov salt
  • 25 g ramsløg

Sådan gør du:

  1. Salt og ramsløg blendes i en minihakker, foodprocessor eller hvad du lige har.
  2. Salten kommes på en bradepande med bagepapir i et tynd lag
  3. Salten bages/tørres ved 50 grader i 2-3 timer – sørg for at røre heri cirka hver halve time, så alt salt kan blive tørt.

Rødvinssalt

Det skal du bruge:

  • 2 dl rødvin
  • 250 g groftsalt

Sådan gør du:

  1. Kom rødvinen i en lille gryde/kasserolle og kog den ind ved middel/høj varme til den er helt tyktflydende (tager ca. 10-15 min)
  2. Bland hernæst den reducerede rødvin sammen med salten
  3. Bred salten ud på en bageplade med bagepapir og tør det i ovnene ved 50 grader i 3-4 timer afhængig af hvor tyktflydende din rødvin har været.

Tip: Sørg for at røre i salten indeni ovnen således alt salt tørre

Indlægsnavigation

Karamelsnitter
KødFRIsovs – vegansk bolognese

Share your thoughts Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  • Opskrifter302 Post(s)
  • Vegetarisk178 Post(s)
  • Vegansk100 Post(s)
  • Elara by LyraThemes
  • Copyright © 2021 MADOGLAEKKERIER.DK | Hosted ved Freshcase Support | Cookie- og privatlivspolitik
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med en tredjepart.OkPrivatlivspolitik