
Pers: 3-4 · Arbejdstid: 40 min. · Tid i alt: 1 time 40 min · Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
- 6 store bagekartofler
- 1 spsk. salt
- 1 liter fritureolie
- Salt og krydderier til servering.
Fremgangsmåde
- Start med at skrubbe kartoflerne. Skræl kartoflerne, hvis du ønsker, men det er ikke nødvendigt.
- Skær kartoflerne ud i lige store stave/fritter, og kom dem i en skål med kold vand. Lad kartoflerne ligge i koldt vand i en times tid, og skift vandet et par gange undervejs.
- En gryde med vand bringes i kog, og kartofler koges i 8 minutter.
- Tag kartoflerne op og lade dem tørre på et viskestykke.
- I en gryde varmes olien op til 160 gr. Steg lidt af gangen til de har taget lidt farve, og læg dem herefter på et stykke bagepapir. Hvis du først skal bruge dem senere, kan du fryse dem ned, men hvis du skal bruge dem med det samme, skal pomfritter køle lidt af.
- Varm olien op 180 gr., og steg pomfriterne lidt af gangen til de er sprøde og gyldne.
- Tag pomfritterne op og læg dem på køkkenrulle indtil servering. Drys med salt og krydderier inden servering.