Cookie- og privatlivspolitik
Mad & Lækkerier

@madoglaekkerier.dk

  • Forside
  • Opskrifter
    • Bagværk
    • Morgenmad
    • Aftensmad
    • Salater
    • Dip & andet tilbehør
    • Lækkerier
    • Højtider & helligdage
    • Drikkevarer
  • Vegetarisk
    • Bagværk
    • Morgenmad
    • Aftensmad
    • Salater
    • Dip & andet tilbehør
    • Lækkerier
    • Højtider & helligdage
  • Vegansk
    • Bagværk
    • Morgenmad
    • Aftensmad
    • Salater
    • Dip & andet tilbehør
    • Lækkerier
    • Højtider & helligdage
  • Andet
    • Om os
    • Rejseguide
    • Cookie- og privatlivspolitik
  • Råvare indeks

Hjemmelavet falafler

Antal: 15-20 ·  Arbejdstid: 30 min. ·   Tid i alt: 30 min · Sværhedsgrad: Nem

Ingredienser

  • en dåse kikærter
  • 1 bundt persille
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 æg
  • 6 spsk. hvedemel
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. koriander
  • 1 tsk. salt
  • 1/2 tsk. citronsaft
  • 1/2-1 tsk. chiliflager
  • lidt peber
  • Rapsolie til stege/fritere.

Fremgangsmåde

Massen skal blendes, derfor kan du med fordel bruge din foodprocesser, ellers kan du også fint bruge en skål og en stavblender.

  1. Start med at dræne kikærter, og skyl dem.
  2. Skyl persillen.
  3. Bland alle ingredienser pånær æg og mel i en skål eller foodprocesseren, og blend dem til massen er fin.
  4. Tilføj æg, og lidt af melen. Melen tilføjes lidt ad gangen.
  5. I en gryde opvarmes olien, olien skal bare kunne dække ca. halvdelen af falaflen.
  6. Falaflerne formes med skeer eller hænderne og steges i olien til de får en fin gylden farve. Vend dem jævnligt i olien, og forlad dem ikke, da det går hurtigt.
    – Du kan også lave dem i ovnen, her skal de bage i ca. 20 minutter ved 200 gr. varmluft – hvis du vælger dette, så læg dine formede falafler på en bageplade og pensl med olie, vend dem efter 10 min. – de bliver dog mere sprøde, ved at fritere dem i olie.

Indlægsnavigation

Grøntsagsbrød
Laksesalat med radiser og forårsløg

1 comment

  • Falafelsalat med Halloumiost – Mad & Lækkerier
    25. juni 2022

    […] 1 bakke falafler […]

    Reply

Share your thoughts Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

  • Opskrifter339 Post(s)
  • Vegetarisk196 Post(s)
  • Vegansk112 Post(s)
  • Elara by LyraThemes
  • Copyright © 2021 MADOGLAEKKERIER.DK | Hosted ved Freshcase Support | Cookie- og privatlivspolitik
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med en tredjepart.OkPrivatlivspolitik