Cookie- og privatlivspolitik
Mad & Lækkerier

@madoglaekkerier.dk

  • Forside
  • Opskrifter
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Salater & tilbehør
    • Spreads, pålæg & andet tilbehør
    • Bagværk
    • Smoothies, Juices & andre drikkevarer
    • Lækkerier
  • Vegetarisk
    • Vegetarisk om morgnen
    • Vegetarisk til frokost
    • Vegetarisk til aften
    • Vegetariske salater & tilbehør
    • Vegetariske spreads, pålæg & andet tilbehør
    • Vegetarisk bagværk
    • Vegetariske lækkerier
  • Vegansk
    • Vegansk om morgnen
    • Vegansk til frokost
    • Veganske til aften
    • Veganske salter & tilbehør
    • Vegansk bagværk
    • Veganske spreads, pålæg & andet tilbehør
    • Veganske lækkerier
  • Inspiration
    • Højtider og helligdage
    • Vegetariske og veganske højtider og helligdage
    • Gæstemiddag
    • Rejseguide
  • Råvare indeks
  • Om os
    • Cookie- og privatlivspolitik
Æg, Aftensmad, Citron, Falafel, Frokost, Hvedemel, Hvidløg, Kikærter, Løg, Opskrifter, Persille, Vegetarisk til aften, Vegetarisk til frokost

Hjemmelavet falafler

Antal: 15-20   ·   Tid: ca 30 min   ·   Sværhedsgrad: Nem

Antal kan varierer, alt efter hvor store du laver dem

Det skal du bruge:

  • en dåse kikærter
  • 1 bundt persille
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 æg
  • 6 spsk. hvedemel
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. koriander
  • 1 tsk. salt
  • 1/2 tsk. citronsaft
  • 1/2-1 tsk. chiliflager
  • lidt peber
  • Rapsolie til stege/fritere.

Sådan gør du:

Massen skal blendes, derfor kan du med fordel bruge din foodprocesser, ellers kan du også fint bruge en skål og en stavblender.

  1. Start med at dræne kikærter, og skyl dem.
  2. Skyl persillen.
  3. Bland alle ingredienser pånær æg og mel i en skål eller foodprocesseren, og blend dem til massen er fin.
  4. Tilføj æg, og lidt af melen. Melen tilføjes lidt ad gangen.
  5. I en gryde opvarmes olien, olien skal bare kunne dække ca. halvdelen af falaflen.
  6. Falaflerne formes med skeer eller hænderne og steges i olien til de får en fin gylden farve. Vend dem jævnligt i olien, og forlad dem ikke, da det går hurtigt.
    – Du kan også lave dem i ovnen, her skal de bage i ca. 20 minutter ved 200 gr. varmluft – hvis du vælger dette, så læg dine formede falafler på en bageplade og pensl med olie, vend dem efter 10 min. – de bliver dog mere sprøde, ved at fritere dem i olie.

Velbekomme, håber I kan lide dem.

Er du til mere falafel? Se flere opskrifter lige her

Indlægsnavigation

Grøntsagsbrød
Laksesalat med radiser og forårsløg

Share your thoughts Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære Opskrifter

  • AftensmadAppetizerBaconOpskrifterPurløgSkinke

    Kanapé – Mini toast med skinke-bacon fyld

  • AftensmadBroccoliChampignonCherrytomaterFlødeHvidløgLøgMælkOpskrifterParmasanRevet mozzarellaSquashVegetariskVegetarisk til aften

    Nem pastaret m. grønsager og osteflødesovs

  • AubergineFrokostLøgNellikerOpskrifterSennepSirupSpreads, pålæg & andet tilbehørVeganer til højtiderVeganskVegansk frokostVegansk julVegansk påskeVegetar til højtiderVegetariskVegetarisk JulVegetarisk PåskeVegetarisk til frokostVegetariske spreads, pålæg & andet tilbehør

    Karrymarinerede Auberginer – Vegansk Karry”sild”

  • BlåbærChiafrøCitronHavregrynMælkMorgenmadOpskrifterPlantemælkSirupVaniljesukkerVeganskVegansk om morgnenVegetariskVegetarisk om morgnen

    Chia-havregrød

  • BagværkChiafrøFuldkornshvedemelGærHavregrynHonningHvedemelMorgenmadOpskrifterSirupVegansk bagværkVegansk om morgnenVegetarisk bagværkVegetarisk om morgnen

    De bedste koldhævede boller – og super nemme at lave

  • Opskrifter267 Post(s)
  • mail
  • instagram
  • facebook
  • youtube
  • pinterest
  • Vegetarisk159 Post(s)
  • Vegansk95 Post(s)
  • Elara by LyraThemes
  • Copyright © 2020 MADOGLAEKKERIER.DK | Hosted ved Freshcase Support | Cookie- og privatlivspolitik
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med en tredjepart.OkPrivatlivspolitik