
Antal: 15-20 · Arbejdstid: 30 min. · Tid i alt: 30 min · Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
Fremgangsmåde
Massen skal blendes, derfor kan du med fordel bruge din foodprocesser, ellers kan du også fint bruge en skål og en stavblender.
- Start med at dræne kikærter, og skyl dem.
- Skyl persillen.
- Bland alle ingredienser pånær æg og mel i en skål eller foodprocesseren, og blend dem til massen er fin.
- Tilføj æg, og lidt af melen. Melen tilføjes lidt ad gangen.
- I en gryde opvarmes olien, olien skal bare kunne dække ca. halvdelen af falaflen.
- Falaflerne formes med skeer eller hænderne og steges i olien til de får en fin gylden farve. Vend dem jævnligt i olien, og forlad dem ikke, da det går hurtigt.
– Du kan også lave dem i ovnen, her skal de bage i ca. 20 minutter ved 200 gr. varmluft – hvis du vælger dette, så læg dine formede falafler på en bageplade og pensl med olie, vend dem efter 10 min. – de bliver dog mere sprøde, ved at fritere dem i olie.
[…] 1 bakke falafler […]