
Antal: 15-20 · Tid: ca 30 min · Sværhedsgrad: Nem
Antal kan varierer, alt efter hvor store du laver dem
Det skal du bruge:
- en dåse kikærter
- 1 bundt persille
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 æg
- 6 spsk. hvedemel
- 1 tsk. paprika
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk. koriander
- 1 tsk. salt
- 1/2 tsk. citronsaft
- 1/2-1 tsk. chiliflager
- lidt peber
- Rapsolie til stege/fritere.
Sådan gør du:
Massen skal blendes, derfor kan du med fordel bruge din foodprocesser, ellers kan du også fint bruge en skål og en stavblender.
- Start med at dræne kikærter, og skyl dem.
- Skyl persillen.
- Bland alle ingredienser pånær æg og mel i en skål eller foodprocesseren, og blend dem til massen er fin.
- Tilføj æg, og lidt af melen. Melen tilføjes lidt ad gangen.
- I en gryde opvarmes olien, olien skal bare kunne dække ca. halvdelen af falaflen.
- Falaflerne formes med skeer eller hænderne og steges i olien til de får en fin gylden farve. Vend dem jævnligt i olien, og forlad dem ikke, da det går hurtigt.
– Du kan også lave dem i ovnen, her skal de bage i ca. 20 minutter ved 200 gr. varmluft – hvis du vælger dette, så læg dine formede falafler på en bageplade og pensl med olie, vend dem efter 10 min. – de bliver dog mere sprøde, ved at fritere dem i olie.
Velbekomme, håber I kan lide dem.
Er du til mere falafel? Se flere opskrifter lige her