
Antal: 9 stk · Arbejdstid: 15 min. · Tid i alt: 15 min · Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
- 25 gram gær
- 2,5 dl vand
- 1,5 spsk. sukker
- 2 spsk. olivenolie
- 1 tsk. salt, gerne flagesalt
- 500 g. hvedemel (ca. 8,5 dl)
- 100 g. revet cheddarost + 50 g til pynt
- 1 tsk. tørrede chiliflager + 1/2 tsk. til pynt
- 1 æg til pensling
Udstyr:
- Brug gerne en hulske eller madpincet til at vende bagels under kogning (kan du lades)
Fremgangsmåde
- Opløs gær i vandet og tilsæt herefter sukker og olivenolie.
- Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen og ælt til dejen er smidig og glat.
- Ælt 100g revet cheddar, 1 tsk salt og 1 tsk. chiliflager godt ind i dejen.
- Del dejen i 9 lige store dele, og form dem til boller.
- På køkkenbordet drysses mel, og lad bollerne hæve i overdækket af et fugtigt viskestykke i 60 minutter.
- Forvarm ovnen på 200 grader alm. ovn, og bring en stor gryde med vand i kog. Klargør samtidig en bageplade med bagepapir.
- Med fingerne prikkes et hul i midten af de formede boller. Hullet udvides til, at dine bagels har den ønsket størrelse.
- Når vandet bulderkoger, lægges tre bagels i vandet ad gangen. Lad bagels koge i vandet i ca. 30 sekunder, før du vender dem og lad dem koge i yderligere 30 sek. Tag dine bagels op af vandet og læg dem på bagepladen med bagepapir. Du kan med fordel bruge en hul ske.
- Pensl dine bagels med æg og drys cheddar og chili på toppen.
- Bag bagels i 25 minutter, vend bagepladen undervejs.
Velbekomme!