
Antal: 24 stk · Arbejdstid: ca 30 min · Tid i alt: ca. 1 t 45 min · Sværhedsgrad: Nem
Det skal du bruge:
- 50 g gær
- 5 dl mælk
- 1 æg
- 75 g smør
- 1 spsk. sirup
- 2 tsk salt
- 6 dl hvedemel
- 1,5 dl havregryn
- 1 dl fuldkornshvedemel
- Æg til pensling
- Sesamfrø til pynt
Det skal du bruge:
- Rør gæren ud i mælken, og tilsæt herefter æg, sirup og salt
- Kom herefter smøren i, men del det gerne i mindre klummer, så er det nemmere at rører ud.
- Tilsæt havregryn og fuldkornshvedemelen
- Tilsæt nu hvedemelen lidt efter lidt, og ælt dejen godt
- Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter
- Form til boller, og tryk dem flade. De hæver en del, så pas på ikke at lave dem for store.
- Lad bollerne hæve i yderlige 30 min.
- Forvarm imens ovnen på 225 gr. varmluft.
- Pensel bollerne med æg og drys med sesam
- Bollerne bages i ca. 12 minutter.
Velbekomme!