
Pers: 3-4 · Arbejdstid: min. · Tid i alt: time · Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
- 200 g frossen spinat
- 2 1/2 dl. kogende vand
- 2 tsk. salt
- 1 dl. skyr
- 50 g. gær
- 2 spsk. olie
- 2 revne gulerødder
- 1 dl. solsikkekerner
- 1 1/2 dl. rugmel
- 4 dl. havregryn
- 6-8 dl. hvedemel
- Æg til pensling
Fremgangsmåde
- Kog de 2 1/2 dl vand og kom det over det frosne spinatkugler.
- Når det er optøet, rør skyr og salt i, og herefter smuldres gæren i.
- Rør de revne gulerødder, solsikkekerner, olie, rugmel og havregryn i.
- Tilsæt herefter hvedemelen lidt af gangen til dejen stadig er klistret, men ikke våd, og lad den dejen hæve i 30 min.
- Form store boller, de må gerne være uregelmæssige, og sæt dem direkte på en bageplade og lad dem hæve yderligere 30 minutter.
- Forvarm ovn på 200 gr. varmluft
- Pensl bollerne med æg, og pynt evt. med solsikkekerner.
- Bag bollerne i 20 minutter
- Lad dem afkøle på en rist, og nyd dine nybagte boller!