
Pers: 4 · Arbejdstid: 20 min. · Tid i alt: 20 min · Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
- 1 napolitana salatblanding
- 1 broccolihoved (500g)
- 1 agurk
- 1 fennikel
- 3 æbler
- et bundt forårsløg
Vinaigrette:
- 2-3 spsk olivenolie
- 2 spsk æblecidereddike (alternativt citronsaft)
- 2 tsk dijon sennep
- 2 tsk honning
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Vask grønsagerne og frugten.
- Skær broccolibuketterne således du får små buketter.
- I en gryde bringes 0,5 liter vand i kog, tilføj herefter broccolien og kog den i ca. 2 minutter.
- I en serveringsskål eller på et fad anrettes salaten
- Skær agurken på langs og fjern kernerne. Skær herefter agurken ud i skiver, og tilføj dem til salatskålen
- Fennikel skæres i fine tern, brug evt. et mandolinjern til dette. Fennikelen tilføjes ligeledes til anretningen
- Skær æblerne over i halve og fjern kernehuset fra æblerne. Skær herefter æble i tynde skiver, og anret dem på salat.
- Skær forårsløg i tynde skiver og pynt til sidst med dem.
- Lav herefter vinaigrette. Alle ingredienserne blandes i en skål.