
Pers: 4 · Arbejdstid: 10 min. · Tid i alt: 30 min · Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
- 30 g mandler
- 125 g havregryn
- 2 æg
- 2 bananer (ca 200 g)
- 1 spsk. honning eller sirup
- 1 tsk. bagepulver
- 1/2 tsk. olie
- 1/2 tsk. salt
- 50 g lys eller mørk chokolade
Udstyr:
- 4 mellemstore ramekiner eller 8 små. Jeg brugte små ramekiner.
- Blender eller stavblender
Fremgangsmåde
- Start med at forvarme ovnen på 200 gr. varmluft
- Hak mandlerne groft, hvis du ønsker stykker af mandler i din grødkage, ellers fortsæt til næste step
- Blend havregryn, æg, bananer, honning, olie, bagepulver, salt og eventuelt mandler til en fin masse. Vend hakkede mandler i dejen, hvis du ikke har blendet dem.
- Hak chokoladen groft
- Fordel dejen i bunden af ramekinerne i en lille lag, ovenpå fordeles chokoladen. Gentag dette én gang.
- Bag grødkagerne i ovnen ved 200 gr alm. ovn i 15-25 minutter alt efter størrelsen på ramekinerne.
Grødkagerne kan holde 3-4 dage. Lun i ovn eller mikroovn før servering.