Cookie- og privatlivspolitik
Mad & Lækkerier

@madoglaekkerier.dk

  • Forside
  • Opskrifter
    • Bagværk
    • Morgenmad
    • Aftensmad
    • Salater
    • Dip & andet tilbehør
    • Lækkerier
    • Højtider & helligdage
    • Drikkevarer
  • Vegetarisk
    • Bagværk
    • Morgenmad
    • Aftensmad
    • Salater
    • Dip & andet tilbehør
    • Lækkerier
    • Højtider & helligdage
  • Vegansk
    • Bagværk
    • Morgenmad
    • Aftensmad
    • Salater
    • Dip & andet tilbehør
    • Lækkerier
    • Højtider & helligdage
  • Andet
    • Om os
    • Rejseguide
    • Cookie- og privatlivspolitik
  • Råvare indeks

Græsk frikadelle sandwich

Pers: 3-4 ·  Arbejdstid: ca. 1 time. ·   Tid i alt: ca. 2 timer · Sværhedsgrad: Nem

Ingredienser

Fyld:

  • 2 flutes
  • 1 icebergsalat hoved
  • 1 rødløg
  • 1 peberfrugt
  • evt. jalapanos

Græske frikadeller:

  • 500 g. hakket oksekød
  • 1 rødløg
  • 1 håndfuld frisk persille
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 3 fed hvidløg 
  • 1 æg
  • 1/2 tsk. tørret oregano
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. spidskommen
  • salt og peber
  • 1 dl mælk
  • Rasp (nok til de kan formes)
  • en smule hvedemel
  • olivenolie til stegning

Tzatziki

  • 4 fed hvidløg 
  • 2 agurker
  • 0,5 l græsk yoghurt eller cremefraiche 18%
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Tzatziki (lav gerne denne nogle timer før)

  1. Start med at lave tzatziki. Ønsker du at lave den på græske maner, så skal du bruge græsk yoghurt, men den smager altså også godt med creme fraiche.
  2. Skyl agurken, og skær agurken på langs, og fjern kerne i midten. Riv hefter agurkerne groft
  3. Kom de revet agurker i en si, og pres herefter vædde ud af den. Lad dem herefter stå i sien og dryppe af i en si i ca. 1 time. Skal det gå hurtigt, kan du putte de revne agurker i et viskestykke og klemme vandet ud af agurkerne
  4. Bland hefter de revede agurker i en skål og bland det godt sammen med den græske yoghurt eller cremefraice.
  5. Pres hvidløg og tilføj til det til blandingen.
  6. Smag til med salt og peber.
  7. Sæt gerne tzatzikien på køl 1-2 timer før servering.

Græske frikadeller

  1. Skær rødløg og hvidløg i fine tern, og hak persille og mynte fint
  2. Put farsen i en røreskål
  3. Tilføj rødløg, hvidløg, persille, mynte, og krydderierne i skålen og rør det godt rundt.
  4. Pisk et æg, og tilføj ægget til blandingen sammen med mælk.
  5. Tilføj rasp indtil blandingen kan formes til runde ovale kugler.
  6. Når frikadellerne er formet rulles de i mel.
  7. Steg til sidst frikadellerne på panden i lidt olie i ca. 10 minutter til de har en sprød skorpe over det hele.

Fyld

  1. Vask icebergsalat og peberfrugt
  2. Skær salaten ud i mindre stykker og peberfrugten i aflange skiver
  3. Has rødløg fint samt jalapenos.
  4. Byg nu din sandwich med opbygningen grønt, græskfrikadelle og tzatziki

Indlægsnavigation

Ovnkartofler med krydderurter og parmesan
Isterninger med mynte og lime

Share your thoughts Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  • Opskrifter302 Post(s)
  • Vegetarisk178 Post(s)
  • Vegansk100 Post(s)
  • Elara by LyraThemes
  • Copyright © 2021 MADOGLAEKKERIER.DK | Hosted ved Freshcase Support | Cookie- og privatlivspolitik
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med en tredjepart.OkPrivatlivspolitik