
Pers: 6-8 · Arbejdstid: ca. 30 min. · Tid i alt: ca. 30 min -2,5 time · Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
- 1 flaske rødvin
- 4 cl rom
- 4 cl smagsneutral snaps (kan undlades)
- 3 spsk. brun farin
- 1 usprøjtet appelsin
- 1 hel stjerneanis
- 1 kanelstang
- 12 peberkorn
- 6 hele nelliker
- 1/2 tsk kardemomme
- Mandelsplitter
- Rosin
Fremgangsmåde
- Kom saften fra appelsinen i en gryde og skær appelsinen med skræl i både og kom dem ligeledes i gryden.
- Tilsæt rom, snaps, brunfarin, stjerneanis, kanelstang, peberkorn, nelliker og kardemomme til gryden og lad det koge op
- Tilsæt rødvin og lad det simre i ca. 20 min
- Server med mandelsplitter og rosin
Tip: Lad den stå og trækker yderligere i nogle timer eller overnatten for ekstra smag. Nyd den med lækre hjemmelavede æbleskiver