Gammeldags honninghjerter – honningkage

Antal: ca. 20 stk ·  Arbejdstid: ca. 45 min. ·   Tid i alt: 1 måned · Sværhedsgrad: Nem

Ingredienser

Fordej:

  • 400 g honning
  • 300 g hvedemel

Honninghjertedej

  • 2 æggeblomme
  • 1 tsk hjortetaksalt
  • 2 spsk koldt vand
  • 1 tsk potaske
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk stødt nelliker
  • 1 tsk stødt allehånde
  • 200g mørk chokolade

Fremgangsmåde

Fordej

  1. Honningen varmes op til det bliver flydende og let at arbejde med (ca. 35-40 grader
  2. Honning og mel æltes godt sammen
  3. Kom på køl i tæt beholder – gerne i 1 måned

Honningkagedejen

  1. Rør hjortetaksaltet ud i æggeblommerne
  2. Rør potasken ud i det kolde vand
  3. Bland herefter æggeblandingen sammen med potasken
  4. Kom blanding ned til fordejen sammen med alle de tørre ingredienser (kanel, ingefær, nelliker og allehånde)
  5. Ælt dejen godt i ca. 10min. (Hvis muligt, så brug en røremaskine)
    Dejen vil være lidt hård at arbejde med, kom evt. lidt vand heri men pas på, dejen må ikke blive våd og klistret.
  6. Saml dejen og rul den ud til en tykkelse på 1/2 cm på et meldrysset bord med en kagerulle
  7. Stik dejen ud med hjerteforme og kom dem på en bageplade med bagepapir
  8. Honninghjerterne bages i ovnen ved 175 grader alm. ovn i ca. 8-10min
  9. Lad dem afkøle på en rist. Når de er afkølede vil de være meget hårde og det er derfor en god ide at komme dem i køleskabet pakket ind i et fugtigt viskestykket i et par dage inden de spises
  10. Overtræk hjerterne med chokolade og nyd dem

Du kan måske også lide...