
Arbejdstid: ca 20 min · Tid i alt: 2t 40 min Sværhedsgrad: Nem
Det skal du bruge:
- 25 g. gær
- 3 dl mælk
- 25 g. blødt smør
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. sirup
- 1 dl blandet frø/kerne (1/3 hørfrø, 1/3 solsikkekerner og 1/3 sesamfrø)
- 8-10 dl hvedemel
Sådan gør du
- Lun mælken og smuldr gæren heri.
- Tilsæt de øvrige indgredienser pånær mel og rør det godt sammen
- Tilsæt nu melen lidt af gangen, og ælt tilsidst dejen godt
- Lad dejen hæve i 1 time
- Form dejen eller kom den i en bageform, og lad dejen hæve yderligere 30 min- 1 time. Formvarm imens ovnen på 200 gr. varmluft.
- Rids dejen og pensl den med mælk, og bag brødet i ca. 20 min.
Velbekommer!
[…] En vigtig ingrediens ved et smørrebrødsbord er brødet, og derfor bør man prioritere at købe et godt rugbrød eller at lave det selv. Du finder opskriften på vores surdejsrugbrød her. Er du mere til hvidt brød, så kan du også selv bage et franskbrød, du finder vores fransk brød med kerner her. […]