Cookie- og privatlivspolitik
Mad & Lækkerier

@madoglaekkerier.dk

  • Forside
  • Opskrifter
    • Bagværk
    • Morgenmad
    • Aftensmad
    • Salater
    • Dip & andet tilbehør
    • Lækkerier
    • Højtider & helligdage
    • Drikkevarer
  • Vegetarisk
    • Bagværk
    • Morgenmad
    • Aftensmad
    • Salater
    • Dip & andet tilbehør
    • Lækkerier
    • Højtider & helligdage
  • Vegansk
    • Bagværk
    • Morgenmad
    • Aftensmad
    • Salater
    • Dip & andet tilbehør
    • Lækkerier
    • Højtider & helligdage
  • Andet
    • Om os
    • Rejseguide
    • Cookie- og privatlivspolitik
  • Råvare indeks

Fødselsdagsboller – Bamseboller

Antal: 24 stk ·  Arbejdstid: ca. 20 min. ·   Tid i alt: ca. 2 timee · Sværhedsgrad: Nem

Ingredienser

  • 6 dl lunken mælk
  • 50 g gær
  • 1,5 tsk. sukker
  • 200 g blødt smør
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. kardemomme
  • 900-1000 g hvedemel
  • 1 æg

Fremgangsmåde

  1. Lun mælken i en gryde til ca. 25 grader (fingervarmt – pas på det ikke bliver for varmt)
  2. Gæren opløses i mælken
  3. Tilsæt sukker og rør godt
  4. Herefter skæres smørret i tern og tilsættes sammen med salt og kardemomme
  5. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og ælt godt i ca. 5-10 min (Tip: Brug en røremaskine)
  6. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time, til den er dobbelt størrelse
  7. Form 24 boller og placer dem på en bageplade med bagepapir
  8. Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. 30 min.
  9. Pensl bollerne med et sammenpisket æg
  10. Bages ved 200 grader alm ovn i ca. 12-15 min.

Indlægsnavigation

Flæskesteg i ovn
Æblesaft

Share your thoughts Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  • Opskrifter301 Post(s)
  • Vegetarisk178 Post(s)
  • Vegansk100 Post(s)
  • Elara by LyraThemes
  • Copyright © 2021 MADOGLAEKKERIER.DK | Hosted ved Freshcase Support | Cookie- og privatlivspolitik
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med en tredjepart.OkPrivatlivspolitik