
Antal: 24 stk · Arbejdstid: ca. 20 min. · Tid i alt: ca. 2 timee · Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
- 6 dl lunken mælk
- 50 g gær
- 1,5 tsk. sukker
- 200 g blødt smør
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. kardemomme
- 900-1000 g hvedemel
- 1 æg
Fremgangsmåde
- Lun mælken i en gryde til ca. 25 grader (fingervarmt – pas på det ikke bliver for varmt)
- Gæren opløses i mælken
- Tilsæt sukker og rør godt
- Herefter skæres smørret i tern og tilsættes sammen med salt og kardemomme
- Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og ælt godt i ca. 5-10 min (Tip: Brug en røremaskine)
- Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time, til den er dobbelt størrelse
- Form 24 boller og placer dem på en bageplade med bagepapir
- Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. 30 min.
- Pensl bollerne med et sammenpisket æg
- Bages ved 200 grader alm ovn i ca. 12-15 min.