Cookie- og privatlivspolitik
Mad & Lækkerier

@madoglaekkerier.dk

  • Forside
  • Opskrifter
    • Bagværk
    • Morgenmad
    • Aftensmad
    • Salater
    • Dip & andet tilbehør
    • Lækkerier
    • Højtider & helligdage
    • Drikkevarer
  • Vegetarisk
    • Bagværk
    • Morgenmad
    • Aftensmad
    • Salater
    • Dip & andet tilbehør
    • Lækkerier
    • Højtider & helligdage
  • Vegansk
    • Bagværk
    • Morgenmad
    • Aftensmad
    • Salater
    • Dip & andet tilbehør
    • Lækkerier
    • Højtider & helligdage
  • Andet
    • Om os
    • Rejseguide
    • Cookie- og privatlivspolitik
  • Råvare indeks

Flødeboller med lakrids og hindbær

Antal: 15 stk ·  Arbejdstid: 90 min. ·   Tid i alt: 90 min · Sværhedsgrad: Nem

Ingredienser

Bund:

  • 150 g marcipan
  • lidt flormelis

Skum:

  • 75 g glukose sirup
  • 155 g sukker
  • 50 g vand
  • 90 g æggehvider
  • 15 g sukker
  • 2-3 tsk lakridspulver (eller smag efter)

Hindbær fyld (Kan undlades):

  • 100 g frossen hindbær
  • Saften fra 1/2 citron
  • 1 spsk vand

Overtræk:

  • 250 g hvid chokolade
  • 40 g kakaosmør

Fremgangsmåde

Bund:

  1. Rul marcipanen ud i en tykkelse på omkring 3 mm på lidt flourmelis, så det ikke klistrer fast
  2. Find en passende udstikker (kan være et glas) stik dine flødebolle bunde ud
  3. Bag dine bunde i ca. 5 minutter ved 250 grader varmluft

Skum:

  1. Varm glukosesirup, sukker og vand op i en gryde til en temperatur på 117 grader (Dette er meget vigtigt for at skummet kan holde)
  2. Imens piskes æggehvider med de resterende 15 g sukker til det er skummende (Nemmest i en røremaskine)
  3. Når sukkerlagen har nået temperaturen, så hældes denne i en tynd stråle ned i æggehviderne, mens disse stadig piskes
  4. Lad skummet piske i ca. 10 minutter – til skålen begynder at blive kold og skummet fast
  5. Kom nu lakridspulver i, og smag til, til den ønskede smag

Hindbær fyld:

  1. Hindbær, citron og vand koges i en gryde, til det mest af væsken er svundet ind

Overtræk:

  1. Hvid chokolade skal have en temperatur på 29-30 grader (Pas på med ikke at lave det for varmt!)
  2. Den dovne måde at lave chokoladen på er i mikroovnen
  3. Kom chokolade og kakaosmør i et glas, skål, hvori du har mulighed for at dyppe dine flødeboller (også uden at de rammer bunden)
  4. Varm det i mikroovnen i 30 sekunder
  5. Rør rundt og kom i mikroovnen i yderligere 30 sekunder (evt. gentag)
  6. Når chokoladen begynder at smelte, så nøjes med at give den 10 sekunder, således den ikke brænder på

Saml flødebollen

  1. Kom skummet i en sprøjte pose med et stort tyl og sprøjt ud på marcipanen (Pas på med at lave dem for tynde, så skummet falder af)
  2. Kom hindbær fyldet i en sprøjtepose (alternativt i en engangssprøjte) og stik den i flødebolleskummet og tryk det herud i
  3. Nu er du klar til at dyppe dine flødeboller
  4. Lad så meget af chokoladen dryppe af (selvfølgelig afhængig af hvor tyk chokolade du kan lide)
  5. Pynt dine flødeboller og lad dem tørre

Indlægsnavigation

Haydari
Crispy chicken – kylling med cornflakes

Share your thoughts Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

  • Opskrifter339 Post(s)
  • Vegetarisk196 Post(s)
  • Vegansk112 Post(s)
  • Elara by LyraThemes
  • Copyright © 2021 MADOGLAEKKERIER.DK | Hosted ved Freshcase Support | Cookie- og privatlivspolitik
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med en tredjepart.OkPrivatlivspolitik