
Antal: 15 stk · Arbejdstid: 90 min. · Tid i alt: 90 min · Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
Bund:
Skum:
- 75 g glukose sirup
- 155 g sukker
- 50 g vand
- 90 g æggehvider
- 15 g sukker
- 2-3 tsk lakridspulver (eller smag efter)
Hindbær fyld (Kan undlades):
Overtræk:
- 250 g hvid chokolade
- 40 g kakaosmør
Fremgangsmåde
Bund:
- Rul marcipanen ud i en tykkelse på omkring 3 mm på lidt flourmelis, så det ikke klistrer fast
- Find en passende udstikker (kan være et glas) stik dine flødebolle bunde ud
- Bag dine bunde i ca. 5 minutter ved 250 grader varmluft
Skum:
- Varm glukosesirup, sukker og vand op i en gryde til en temperatur på 117 grader (Dette er meget vigtigt for at skummet kan holde)
- Imens piskes æggehvider med de resterende 15 g sukker til det er skummende (Nemmest i en røremaskine)
- Når sukkerlagen har nået temperaturen, så hældes denne i en tynd stråle ned i æggehviderne, mens disse stadig piskes
- Lad skummet piske i ca. 10 minutter – til skålen begynder at blive kold og skummet fast
- Kom nu lakridspulver i, og smag til, til den ønskede smag
Hindbær fyld:
- Hindbær, citron og vand koges i en gryde, til det mest af væsken er svundet ind
Overtræk:
- Hvid chokolade skal have en temperatur på 29-30 grader (Pas på med ikke at lave det for varmt!)
- Den dovne måde at lave chokoladen på er i mikroovnen
- Kom chokolade og kakaosmør i et glas, skål, hvori du har mulighed for at dyppe dine flødeboller (også uden at de rammer bunden)
- Varm det i mikroovnen i 30 sekunder
- Rør rundt og kom i mikroovnen i yderligere 30 sekunder (evt. gentag)
- Når chokoladen begynder at smelte, så nøjes med at give den 10 sekunder, således den ikke brænder på
Saml flødebollen
- Kom skummet i en sprøjte pose med et stort tyl og sprøjt ud på marcipanen (Pas på med at lave dem for tynde, så skummet falder af)
- Kom hindbær fyldet i en sprøjtepose (alternativt i en engangssprøjte) og stik den i flødebolleskummet og tryk det herud i
- Nu er du klar til at dyppe dine flødeboller
- Lad så meget af chokoladen dryppe af (selvfølgelig afhængig af hvor tyk chokolade du kan lide)
- Pynt dine flødeboller og lad dem tørre