Cookie- og privatlivspolitik
Mad & Lækkerier

@madoglaekkerier.dk

  • Forside
  • Opskrifter
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Salater & tilbehør
    • Spreads, pålæg & andet tilbehør
    • Bagværk
    • Smoothies, Juices & andre drikkevarer
    • Lækkerier
  • Vegetarisk
    • Vegetarisk om morgnen
    • Vegetarisk til frokost
    • Vegetarisk til aften
    • Vegetariske salater & tilbehør
    • Vegetariske spreads, pålæg & andet tilbehør
    • Vegetarisk bagværk
    • Vegetariske lækkerier
  • Vegansk
    • Vegansk om morgnen
    • Vegansk til frokost
    • Veganske til aften
    • Veganske salter & tilbehør
    • Vegansk bagværk
    • Veganske spreads, pålæg & andet tilbehør
    • Veganske lækkerier
  • Inspiration
    • Højtider og helligdage
    • Vegetariske og veganske højtider og helligdage
    • Gæstemiddag
    • Rejseguide
  • Råvare indeks
  • Om os
    • Cookie- og privatlivspolitik
Æg, Citron, Dessert, Flormelis, Gæstemiddag, Glukose sirup, Hindbær, Hvid chokolade, Lækkerier, Marcipan, Opskrifter, Sukker, Vegetarisk, Vegetariske lækkerier

Flødeboller med lakrids og hindbær

Antal: 15 stk ·   Tid: ca 60-90 min   ·   Sværhedsgrad: middel

Det skal du bruge:

Bund:

  • 150 g marcipan
  • lidt flormelis

Skum:

  • 75 g glukose sirup
  • 155 g sukker
  • 50 g vand
  • 90 g æggehvider
  • 15 g sukker
  • 2-3 tsk lakridspulver (eller smag efter)

Hindbær fyld (Kan undlades):

  • 100 g frossen hindbær
  • Saften fra 1/2 citron
  • 1 spsk vand

Overtræk:

  • 250 g hvid chokolade
  • 40 g kakaosmør

Sådan gør du:

Bund:

  1. Rul marcipanen ud i en tykkelse på omkring 3 mm på lidt flourmelis, så det ikke klistrer fast
  2. Find en passende udstikker (kan være et glas) stik dine flødebolle bunde ud
  3. Bag dine bunde i ca. 5 minutter ved 250 grader varmluft

Skum:

  1. Varm glukosesirup, sukker og vand op i en gryde til en temperatur på 117 grader (Dette er meget vigtigt for at skummet kan holde)
  2. Imens piskes æggehvider med de resterende 15 g sukker til det er skummende (Nemmest i en røremaskine)
  3. Når sukkerlagen har nået temperaturen, så hældes denne i en tynd stråle ned i æggehviderne, mens disse stadig piskes
  4. Lad skummet piske i ca. 10 minutter – til skålen begynder at blive kold og skummet fast
  5. Kom nu lakridspulver i, og smag til, til den ønskede smag

Hindbær fyld:

  1. Hindbær, citron og vand koges i en gryde, til det mest af væsken er svundet ind

Overtræk:

  1. Hvid chokolade skal have en temperatur på 29-30 grader (Pas på med ikke at lave det for varmt!)
  2. Den dovne måde at lave chokoladen på er i mikroovnen
  3. Kom chokolade og kakaosmør i et glas, skål, hvori du har mulighed for at dyppe dine flødeboller (også uden at de rammer bunden)
  4. Varm det i mikroovnen i 30 sekunder
  5. Rør rundt og kom i mikroovnen i yderligere 30 sekunder (evt. gentag)
  6. Når chokoladen begynder at smelte, så nøjes med at give den 10 sekunder, således den ikke brænder på

Saml flødebollen

  1. Kom skummet i en sprøjte pose med et stort tyl og sprøjt ud på marcipanen (Pas på med at lave dem for tynde, så skummet falder af)
  2. Kom hindbær fyldet i en sprøjtepose (alternativt i en engangssprøjte) og stik den i flødebolleskummet og tryk det herud i
  3. Nu er du klar til at dyppe dine flødeboller
  4. Lad så meget af chokoladen dryppe af (selvfølgelig afhængig af hvor tyk chokolade du kan lide)
  5. Pynt dine flødeboller og lad dem tørre

Indlægsnavigation

Haydari
Crispy chicken – kylling med cornflakes

Share your thoughts Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære Opskrifter

  • AftensmadAppetizerBaconOpskrifterPurløgSkinke

    Kanapé – Mini toast med skinke-bacon fyld

  • AftensmadBroccoliChampignonCherrytomaterFlødeHvidløgLøgMælkOpskrifterParmasanRevet mozzarellaSquashVegetariskVegetarisk til aften

    Nem pastaret m. grønsager og osteflødesovs

  • AubergineFrokostLøgNellikerOpskrifterSennepSirupSpreads, pålæg & andet tilbehørVeganer til højtiderVeganskVegansk frokostVegansk julVegansk påskeVegetar til højtiderVegetariskVegetarisk JulVegetarisk PåskeVegetarisk til frokostVegetariske spreads, pålæg & andet tilbehør

    Karrymarinerede Auberginer – Vegansk Karry”sild”

  • BlåbærChiafrøCitronHavregrynMælkMorgenmadOpskrifterPlantemælkSirupVaniljesukkerVeganskVegansk om morgnenVegetariskVegetarisk om morgnen

    Chia-havregrød

  • BagværkChiafrøFuldkornshvedemelGærHavregrynHonningHvedemelMorgenmadOpskrifterSirupVegansk bagværkVegansk om morgnenVegetarisk bagværkVegetarisk om morgnen

    De bedste koldhævede boller – og super nemme at lave

  • Opskrifter267 Post(s)
  • mail
  • instagram
  • facebook
  • youtube
  • pinterest
  • Vegetarisk159 Post(s)
  • Vegansk95 Post(s)
  • Elara by LyraThemes
  • Copyright © 2020 MADOGLAEKKERIER.DK | Hosted ved Freshcase Support | Cookie- og privatlivspolitik
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med en tredjepart.OkPrivatlivspolitik