
Pers: 6 · Arbejdstid: 30 min. · Tid i alt: 4 timer · Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
- 2 kg flæskesteg
- 4 gulerødder
- 2 løg
- 1 porre
- 1 liter vand
- Groft salt
Fremgangsmåde
- Tag flæskestegen ud af køleskabet én time før den skal i ovnen.
- Skær grønsagerne rustik, og put dem i bunden af en dyb bradepande.
- Tør flæskestegen af for væske med et stykke køkkenrolle.
- Kig flæskestegen efter og rids sværene ned til lige før kødet.
- Stryg salten imellem sværene. Du skal bruge mere salt, end du regner med.
- Sæt flæskestegen i bradepanden mellem grønsagerne. Hvis sværene er ujævne, kan du gøre den plan ved at lægge nogle af løgene under stegen. Det er vigtigt at stegen er plan, for at få sværene lige sprøde.
- Hæld én liter vand i bradepanden.
- Sæt flæskestegen i en kold ovn, og tænd ovnen på 100 grader over- og undervarme i 2,5 time. Sæt herefter ovnen på grill på 250 grader for at få sværerne sprøde. Dette kan tage alt mellem 15-30 minutter.
- Tag flæskestegen ud af ovnen, og skær den ud i serveringsstykker
Obs: gem væden fra bradepanden til at lave flæskestegssovs.
Velbekomme!