
Antal: 14 stk · Arbejdstid: 1 time. · Tid i alt: 3 timer · Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
- 100 g smør
- 1,5 dl mælk
- 25 g gær
- 2 æg
- 1 dl sukker
- 4,5 dl hvedemel
- 1,5 dl grahamsmel
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 tsk kardemomme
- Salt
Vaniljecreme:
- 1 æg
- 2,5 dl mælk
- 2 tsk vaniljesukker
- 1/2 dl sukker
- 2 spsk majsstivelse
Remonce:
Tip: Du kan også fylde fastelavnsbollerne med nutella eller marmelade
Fremgangsmåde
- Find en gryde frem og lun mælken heri.
- Rør nu smør heri, og når det er smeltet, samt blandingen er kølet lidt af tilsættes gær.
- Bland nu æg, grahamsmel, vanilje, sukker, salt og kardemomme i dejen.
- Tilsæt nu lidt efter lidt hvedemel og ælt dejen godt. (Jeg brugte min røremaskine)
- Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.
Mens dejen hæver kan du lave vaniljecreme og remoncen. Du kan også fylde dem med nutella eller marmelade
Vaniljecreme:
- Mælken varmes i en gryde til 55-60 grader.
- Mens piskes æg, sukker, majsstivelse og vaniljesukker godt sammen i en anden skål.
- Rør nu mælken og æggeblandingen sammen i gryden og vaniljecremen varmes nu op, til den har den perfekte tykke konsistens. Tip: Husk at cremen tykner lidt når den bliver kold.
Remonce:
- Ælt sukker og marcipan godt sammen og tilføj smør samt kanel. Pisk godt sammen (nemmest med en elmixer)
Efter ca. 1 time
- Rul dejen ud i en firkant som er ca. 1/2 cm tyk og skær nu firkanter på ca. 12×12 cm.
- På hver af firkanterne tilføjer du 1 spsk vaniljecreme og 1 tsk remonce, nutella eller marmelade alt efter hvad du lige har lyst til.
- Hvert hjørne foldes nu ind over fyldet og sørg for af samlingerne er klemt godt sammen, således fyldet ikke løber ud.
- Lad fastelavnsbollerne efterhæve tildækket i ca. en halv time.
- Pensel dem med mælk og bag i en forvarmet ovn ved 200 grader alm. ovn i ca. 15 min.
- Lad dem køle af og pynt med glasur.
Antal: ca. 14 stk. Arbejdstid: ca. 1 time. Hævetid: 1 time + 30 min
Bagetid: ca. 15 min. Sværhedsgrad: Middel/svær
Det skal du bruge:
- 100 g smør
- 1,5 dl mælk
- 25 g gær
- 2 æg
- 1 dl sukker
- 4,5 dl hvedemel
- 1,5 dl grahamsmel
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 tsk kardemomme
- salt
Fyld til fastelavnsbollerne (lav vaniljecreme, og evt. remonce eller fyld med nutella eller marmelade)
Vaniljecreme:
- 1 æg
- 2,5 dl mælk
- 2 tsk vaniljesukker
- 1/2 dl sukker
- 2 spsk majsstivelse
Remonce:
Sådan gør du:
- Find en gryde frem og lun mælken heri.
- Rør nu smør heri, og når det er smeltet, samt blandingen er kølet lidt af tilsættes gær.
- Bland nu æg, grahamsmel, vanilje, sukker, salt og kardemomme i dejen.
- Tilsæt nu lidt efter lidt hvedemel og ælt dejen godt. (Jeg brugte min røremaskine)
- Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.
Mens dejen hæver kan du lave vaniljecreme og remoncen:
Vaniljecreme:
- Mælken varmes i en gryde til 55-60 grader.
- Mens piskes æg, sukker, majsstivelse og vaniljesukker godt sammen i en anden skål.
- Rør nu mælken og æggeblandingen sammen i gryden og vaniljecremen varmes nu op, til den har den perfekte tykke konsistens. Tip: Husk at cremen tykner lidt når den bliver kold.
Remonce:
- Ælt sukker og marcipan godt sammen og tilføj smør samt kanel. Pisk godt sammen (nemmest med en elmixer)
Efter ca. 1 time
- Rul dejen ud i en firkant som er ca. 1/2 cm tyk og skær nu firkanter på ca. 12×12 cm.
- På hver af firkanterne tilføjer du 1 spsk vaniljecreme og 1 tsk remonce, nutella eller marmelade alt efter hvad du lige har lyst til.
- Hvert hjørne foldes nu ind over fyldet og sørg for af samlingerne er klemt godt sammen, således fyldet ikke løber ud.
- Lad fastelavnsbollerne efterhæve tildækket i ca. en halv time.
- Pensel dem med mælk og bag i en forvarmet ovn ved 200 grader alm. ovn i ca. 15 min.
- Lad dem køle af og pynt med glasur.