Cookie- og privatlivspolitik
Mad & Lækkerier

@madoglaekkerier.dk

  • Forside
  • Opskrifter
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Salater & tilbehør
    • Spreads, pålæg & andet tilbehør
    • Bagværk
    • Smoothies, Juices & andre drikkevarer
    • Lækkerier
  • Vegetarisk
    • Vegetarisk om morgnen
    • Vegetarisk til frokost
    • Vegetarisk til aften
    • Vegetariske salater & tilbehør
    • Vegetariske spreads, pålæg & andet tilbehør
    • Vegetarisk bagværk
    • Vegetariske lækkerier
  • Vegansk
    • Vegansk om morgnen
    • Vegansk til frokost
    • Veganske til aften
    • Veganske salter & tilbehør
    • Vegansk bagværk
    • Veganske spreads, pålæg & andet tilbehør
    • Veganske lækkerier
  • Inspiration
    • Højtider og helligdage
    • Vegetariske og veganske højtider og helligdage
    • Gæstemiddag
    • Rejseguide
  • Råvare indeks
  • Om os
    • Cookie- og privatlivspolitik
Æg, Andre højtider og helligdage, Bagværk, Gær, Grahamsmel, Højtider, Hvedemel, Lækkerier, Mælk, Marcipan, Opskrifter, Smør, Sukker, Vaniljesukker, Vegetarisk, Vegetariske lækkerier

Fastelavnsboller med remonce og creme

Antal: ca. 14 stk. Arbejdstid: ca. 1 time. Hævetid: 1 time + 30 min
Bagetid: ca. 15 min. Sværhedsgrad: Middel/svær

Det skal du bruge: 

  • 100 g smør
  • 1,5 dl mælk
  • 25 g gær
  • 2 æg
  • 1 dl sukker
  • 4,5 dl hvedemel
  • 1,5 dl grahamsmel
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk kardemomme
  • salt

Fyld til fastelavnsbollerne (lav vaniljecreme, og evt. remonce eller fyld med nutella eller marmelade)

Vaniljecreme: 

  • 1 æg
  • 2,5 dl mælk
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1/2 dl sukker
  • 2 spsk majsstivelse

Remonce: 

  • 1 dl sukker
  • 50 g marcipan
  • 50 g. smør
  • 1 tsk kanel

Sådan gør du: 

  1. Find en gryde frem og lun mælken heri.
  2. Rør nu smør heri, og når det er smeltet, samt blandingen er kølet lidt af tilsættes gær.
  3. Bland nu æg, grahamsmel, vanilje, sukker, salt og kardemomme i dejen.
  4. Tilsæt nu lidt efter lidt hvedemel og ælt dejen godt. (Jeg brugte min røremaskine)
  5. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.

Mens dejen hæver kan du lave vaniljecreme og remoncen:

Vaniljecreme: 

  1. Mælken varmes i en gryde til 55-60 grader.
  2. Mens piskes æg, sukker, majsstivelse og vaniljesukker godt sammen i en anden skål.
  3. Rør nu mælken og æggeblandingen sammen i gryden og vaniljecremen varmes nu op, til den har den perfekte tykke konsistens. Tip: Husk at cremen tykner lidt når den bliver kold.

Remonce: 

  1. Ælt sukker og marcipan godt sammen og tilføj smør samt kanel. Pisk godt sammen (nemmest med en elmixer)

Efter ca. 1 time

  1. Rul dejen ud i en firkant som er ca. 1/2 cm tyk og skær nu firkanter på ca. 12×12 cm.
  2. På hver af firkanterne tilføjer du 1 spsk vaniljecreme og 1 tsk remonce, nutella eller marmelade alt efter hvad du lige har lyst til.
  3. Hvert hjørne foldes nu ind over fyldet og sørg for af samlingerne er klemt godt sammen, således fyldet ikke løber ud.
  4. Lad fastelavnsbollerne efterhæve tildækket i ca. en halv time.
  5. Pensel dem med mælk og bag i en forvarmet ovn ved 200 grader alm. ovn i ca. 15 min.
  6. Lad dem køle af og pynt med glasur.

Indlægsnavigation

Pastaret med tun og flødesovs
Rødbedevafler

Share your thoughts Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære Opskrifter

  • AftensmadAppetizerBaconOpskrifterPurløgSkinke

    Kanapé – Mini toast med skinke-bacon fyld

  • AftensmadBroccoliChampignonCherrytomaterFlødeHvidløgLøgMælkOpskrifterParmasanRevet mozzarellaSquashVegetariskVegetarisk til aften

    Nem pastaret m. grønsager og osteflødesovs

  • AubergineFrokostLøgNellikerOpskrifterSennepSirupSpreads, pålæg & andet tilbehørVeganer til højtiderVeganskVegansk frokostVegansk julVegansk påskeVegetar til højtiderVegetariskVegetarisk JulVegetarisk PåskeVegetarisk til frokostVegetariske spreads, pålæg & andet tilbehør

    Karrymarinerede Auberginer – Vegansk Karry”sild”

  • BlåbærChiafrøCitronHavregrynMælkMorgenmadOpskrifterPlantemælkSirupVaniljesukkerVeganskVegansk om morgnenVegetariskVegetarisk om morgnen

    Chia-havregrød

  • BagværkChiafrøFuldkornshvedemelGærHavregrynHonningHvedemelMorgenmadOpskrifterSirupVegansk bagværkVegansk om morgnenVegetarisk bagværkVegetarisk om morgnen

    De bedste koldhævede boller – og super nemme at lave

  • Opskrifter268 Post(s)
  • mail
  • instagram
  • facebook
  • youtube
  • pinterest
  • Vegetarisk160 Post(s)
  • Vegansk95 Post(s)
  • Elara by LyraThemes
  • Copyright © 2020 MADOGLAEKKERIER.DK | Hosted ved Freshcase Support | Cookie- og privatlivspolitik
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med en tredjepart.OkPrivatlivspolitik