Antal: 14 stk ·  Arbejdstid: 1 time. ·   Tid i alt: 3 timer · Sværhedsgrad: Nem

Ingredienser

Vaniljecreme: 

Remonce: 

Tip: Du kan også fylde fastelavnsbollerne med nutella eller marmelade

Fremgangsmåde

  1. Find en gryde frem og lun mælken heri.
  2. Rør nu smør heri, og når det er smeltet, samt blandingen er kølet lidt af tilsættes gær.
  3. Bland nu æg, grahamsmel, vanilje, sukker, salt og kardemomme i dejen.
  4. Tilsæt nu lidt efter lidt hvedemel og ælt dejen godt. (Jeg brugte min røremaskine)
  5. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.

Mens dejen hæver kan du lave vaniljecreme og remoncen. Du kan også fylde dem med nutella eller marmelade

Vaniljecreme: 

  1. Mælken varmes i en gryde til 55-60 grader.
  2. Mens piskes æg, sukker, majsstivelse og vaniljesukker godt sammen i en anden skål.
  3. Rør nu mælken og æggeblandingen sammen i gryden og vaniljecremen varmes nu op, til den har den perfekte tykke konsistens. Tip: Husk at cremen tykner lidt når den bliver kold.

Remonce: 

  1. Ælt sukker og marcipan godt sammen og tilføj smør samt kanel. Pisk godt sammen (nemmest med en elmixer)

Efter ca. 1 time

  1. Rul dejen ud i en firkant som er ca. 1/2 cm tyk og skær nu firkanter på ca. 12×12 cm.
  2. På hver af firkanterne tilføjer du 1 spsk vaniljecreme og 1 tsk remonce, nutella eller marmelade alt efter hvad du lige har lyst til.
  3. Hvert hjørne foldes nu ind over fyldet og sørg for af samlingerne er klemt godt sammen, således fyldet ikke løber ud.
  4. Lad fastelavnsbollerne efterhæve tildækket i ca. en halv time.
  5. Pensel dem med mælk og bag i en forvarmet ovn ved 200 grader alm. ovn i ca. 15 min.
  6. Lad dem køle af og pynt med glasur.

Antal: ca. 14 stk. Arbejdstid: ca. 1 time. Hævetid: 1 time + 30 min
Bagetid: ca. 15 min. Sværhedsgrad: Middel/svær

Det skal du bruge: 

Fyld til fastelavnsbollerne (lav vaniljecreme, og evt. remonce eller fyld med nutella eller marmelade)

Vaniljecreme: 

Remonce: 

Sådan gør du: 

  1. Find en gryde frem og lun mælken heri.
  2. Rør nu smør heri, og når det er smeltet, samt blandingen er kølet lidt af tilsættes gær.
  3. Bland nu æg, grahamsmel, vanilje, sukker, salt og kardemomme i dejen.
  4. Tilsæt nu lidt efter lidt hvedemel og ælt dejen godt. (Jeg brugte min røremaskine)
  5. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.

Mens dejen hæver kan du lave vaniljecreme og remoncen:

Vaniljecreme: 

  1. Mælken varmes i en gryde til 55-60 grader.
  2. Mens piskes æg, sukker, majsstivelse og vaniljesukker godt sammen i en anden skål.
  3. Rør nu mælken og æggeblandingen sammen i gryden og vaniljecremen varmes nu op, til den har den perfekte tykke konsistens. Tip: Husk at cremen tykner lidt når den bliver kold.

Remonce: 

  1. Ælt sukker og marcipan godt sammen og tilføj smør samt kanel. Pisk godt sammen (nemmest med en elmixer)

Efter ca. 1 time

  1. Rul dejen ud i en firkant som er ca. 1/2 cm tyk og skær nu firkanter på ca. 12×12 cm.
  2. På hver af firkanterne tilføjer du 1 spsk vaniljecreme og 1 tsk remonce, nutella eller marmelade alt efter hvad du lige har lyst til.
  3. Hvert hjørne foldes nu ind over fyldet og sørg for af samlingerne er klemt godt sammen, således fyldet ikke løber ud.
  4. Lad fastelavnsbollerne efterhæve tildækket i ca. en halv time.
  5. Pensel dem med mælk og bag i en forvarmet ovn ved 200 grader alm. ovn i ca. 15 min.
  6. Lad dem køle af og pynt med glasur.

Du kan måske også lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *