
Antal: 14 stk. · Arbejdstid: ca. 40 min. · Tid i alt: ca. 2 timer · Sværhedsgrad: Middel
Ingredienser
- 100 g smør
- 1,5 dl mælk
- 25 g gær
- 2 æg
- 1 dl sukker
- 4,5 dl hvedemel
- 1,5 dl grahamsmel
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 tsk kardemomme
- salt
Vaniljecreme:
- 1 æg
- 2,5 dl mælk
- 2 tsk vaniljesukker
- 1/2 dl sukker
- 2 spsk majsstivelse
Hindbær-remonce:
Fremgangsmåde
- Find en gryde frem og lun mælken heri
- Rør nu smør heri, og når det er smeltet, samt blandingen er kølet lidt af tilsættes gær
- Bland nu æg, grahamsmel, vanilje, sukker, salt og kardemomme i dejen
- Tilsæt nu lidt efter lidt hvedemel og ælt dejen godt
- Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time
Mens dejen hæver kan du lave vaniljecreme og hindbær-remonce:
Vaniljecreme:
- Mælken varmes i en gryde til 55-60 grader.
- Mens piskes æg, sukker, majsstivelse og vaniljesukker godt sammen i en anden skål.
- Rør nu mælken og æggeblandingen sammen i gryden og vaniljecremen varmes nu op, til den har den perfekte tykke konsistens.
Tip: Husk at cremen tykner lidt når den bliver kold.
Hindbær-remonce:
- Start med at koge hindbærrene i ca. 1 min
- Ælt hernæst sukker og marcipan godt sammen
- Tilføj smør og de opkogte hindbær
- Pisk godt sammen (nemmest med en elmixer)
Efter ca. 1 time
- Rul dejen ud i en firkant som er ca. 1/2 cm tyk og skær nu firkanter på ca. 12×12 cm.
- På hver af firkanterne tilføjer du 1 spsk vaniljecreme og 1 tsk hindbær-remonce og evt 1 tsk hindbærmarmelade
- Hvert hjørne foldes nu ind over fyldet og sørg for af samlingerne er klemt godt sammen, således fyldet ikke løber ud.
- Lad fastelavnsbollerne efterhæve tildækket i ca. en halv time.
- Pensel dem med mælk og bag i en forvarmet ovn ved 200 grader alm. ovn i ca. 15 min.
- Lad dem køle af og pynt med glasur.