Antal: 14 stk. ·  Arbejdstid: ca. 40 min. ·   Tid i alt: ca. 2 timer · Sværhedsgrad: Middel

Ingredienser

Vaniljecreme: 

Hindbær-remonce: 

Fremgangsmåde

  1. Find en gryde frem og lun mælken heri
  2. Rør nu smør heri, og når det er smeltet, samt blandingen er kølet lidt af tilsættes gær
  3. Bland nu æg, grahamsmel, vanilje, sukker, salt og kardemomme i dejen
  4. Tilsæt nu lidt efter lidt hvedemel og ælt dejen godt
  5. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time

Mens dejen hæver kan du lave vaniljecreme og hindbær-remonce:

Vaniljecreme: 

  1. Mælken varmes i en gryde til 55-60 grader.
  2. Mens piskes æg, sukker, majsstivelse og vaniljesukker godt sammen i en anden skål.
  3. Rør nu mælken og æggeblandingen sammen i gryden og vaniljecremen varmes nu op, til den har den perfekte tykke konsistens.
    Tip: Husk at cremen tykner lidt når den bliver kold.

Hindbær-remonce: 

  1. Start med at koge hindbærrene i ca. 1 min
  2. Ælt hernæst sukker og marcipan godt sammen
  3. Tilføj smør og de opkogte hindbær
  4. Pisk godt sammen (nemmest med en elmixer)

Efter ca. 1 time

  1. Rul dejen ud i en firkant som er ca. 1/2 cm tyk og skær nu firkanter på ca. 12×12 cm.
  2. På hver af firkanterne tilføjer du 1 spsk vaniljecreme og 1 tsk hindbær-remonce og evt 1 tsk hindbærmarmelade
  3. Hvert hjørne foldes nu ind over fyldet og sørg for af samlingerne er klemt godt sammen, således fyldet ikke løber ud.
  4. Lad fastelavnsbollerne efterhæve tildækket i ca. en halv time.
  5. Pensel dem med mælk og bag i en forvarmet ovn ved 200 grader alm. ovn i ca. 15 min.
  6. Lad dem køle af og pynt med glasur.

Du kan måske også lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *