Cookie- og privatlivspolitik
Mad & Lækkerier

@madoglaekkerier.dk

  • Forside
  • Opskrifter
    • Bagværk
    • Morgenmad
    • Aftensmad
    • Salater
    • Dip & andet tilbehør
    • Lækkerier
    • Højtider & helligdage
    • Drikkevarer
  • Vegetarisk
    • Bagværk
    • Morgenmad
    • Aftensmad
    • Salater
    • Dip & andet tilbehør
    • Lækkerier
    • Højtider & helligdage
  • Vegansk
    • Bagværk
    • Morgenmad
    • Aftensmad
    • Salater
    • Dip & andet tilbehør
    • Lækkerier
    • Højtider & helligdage
  • Andet
    • Om os
    • Rejseguide
    • Cookie- og privatlivspolitik
  • Råvare indeks

Daimkage

Pers: 3-4 ·  Arbejdstid: 30 min.
Tid i alt: 1,5 time · Sværhedsgrad: nem

Ingredienser

Kage:

  • 2 dl hvedemel
  • 3 dl sukker 
  • 3 spsk. kakao til bagning
  • 4 dl kernemælk
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver 
  • 2 æg
  • 2 spoons proteinpulver med saltkaramelsmag (kan udelades, eller erstattes med karamel fudge stykker eller 2 spsk. karamelsovs)
  • Bradepande 34×24 cm.
  • Smør eller margarine til at smøre bradepanden

Topping:

  • 100 g. lys chokolade
  • 50 g. Daim

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen på 180 gr alm. ovn.
  2. I en stor røreskål sigtes mel, sukker, kakao, vaniljesukker, bagepulver og proteinpulver med saltkaramel.
  3. Tilsæt nu kernemælk og æg og rør massen godt sammen
  4. Smør nu bradepanden med smør eller becel
  5. Hæld kagedejen i bradepanden, og bag kagen i ca. 30 minutter. Tjek om kagen er færdig ved at prikke med en stegenål eller gaffel. Kagen er færdig, når der ikke hænger noget i nålen eller på gaflen.
  6. Tag herefter kagen ud af ovnen og lade den køle af. Kagen skal være helt kold, før glasuren laves.

Topping (laves først når kagen er kold):

  1. Daim hakkes i mindre stykker.
  2. Smelt chokoladen i et vandbad
  3. Fordel chokoladen på kagen og drys her de knuste daimstykker oven på chokoladen.

Server kagen med is og bær. Velbekomme!

Sådan smelter du chokolade i et vandbad
Tag en gryde og fyld den halvt med vand. Find en skål, der må sænkes i vandet. Det bedste er, hvis du kan finde en skål, som passer til grydens størrelse, således den ikke kan rykke sig, men heller ikke rører bunden.

Sådan smelter du chokolade i en mikrobølgeovn
Kom chokoladen i en skål, der kan tåle at komme i mikrobølgeovnen. Chokoladen skal have et par minutter, men hold øje med den undervejs. Hvert 30 sek. tager du chokoladen ud og rør rundt, således sikre du dig, at du ikke giver det for meget.

Indlægsnavigation

Cornsalsa – Majssalsa
Poké Bowl med laks med peanutbutterdressing

Share your thoughts Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

  • Opskrifter336 Post(s)
  • Vegetarisk195 Post(s)
  • Vegansk112 Post(s)
  • Elara by LyraThemes
  • Copyright © 2021 MADOGLAEKKERIER.DK | Hosted ved Freshcase Support | Cookie- og privatlivspolitik
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med en tredjepart.OkPrivatlivspolitik