
Antal: 4 pers · Arbejdstid: 30 min. · Tid i alt: 3,5 min · Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Gæren opløses i lunkent vand.
- Når gæren er opløst, blandes sukker, salt og svinefedt heri, og røres sammen til det meste af fedtet er opløst.
- I en anden skål blandes hvedemel og krydderier
- Herefter blandes hvedemelet med krydderier i lidt af gangen under omrørering, indtil det meste af melen er rørt heri.
- Når det meste af melen er blandet i dejen, æltes den på bordet til en smidig dej, den må dog gerne klistre lidt.
- En ren skål smøres med olie, og kom dejen heri. Pensl dejen med olie.
- Skålen overdækkes med et låg eller husholdingsfilm og stilles til at hæve heri i 60 minutter. Halvejs vendes dejen.
- Når dejen har hævet, deles dejen i to lige store dele, og rulles ud til rektangel på ca. 30 x 12 cm.
- Dejen rulles på den længste side til en roulade, og presses flad, så den ca. bliver 2 cm i tykkelsen.
- På en bageplade lægges dejen til at efterhæve tildækket i 1½ time.
- Tag risten ud af ovnen og varm den op til 200 grader alm ovn. Bageristen skal bruges, når brødene skal afkøle.
- På hver brød skæres en rille på langst med en meget skarp kniv, og brødene pensels med vand, for at give brødene en sprøf overflade.
- Bag brødene i ovnen 20-25 minutter indtil de er gyldne og sprøde, vend bagepladen halvvejs.
- Brødene tage ud af oven og køles af på bageristen.
Lav en lækker sandwich med brødet, en grillet sandwich eller en rigtig cubansk sandwich med lækker smagfuld nakkefilet!

