
Pers: 2-3 · Arbejdstid: ca. 25 min. · Tid i alt: ca. 25 min · Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
- 450g. kyllingefilleter
- 1 pose chips – Vi kan anbefale Tortilla chips med ostesmag!
- 2 æg
- 2 dl hvedemel
- salt og peber
- Server gerne med hjemmelavet chilimayo – se vores opskrift her.
- evt. smagsneutral olie: fritureolie, raspolie eller solsikkeolie
Fremgangsmåde
- Skær kyllingen ud i mindre stykker af størrelsen 2x2cm.
- Knus herefter chipsene, det må knuses fint, så der ikke er nogle store stykker i blandt.
- Find 3 skåle eller dybe tallerkner frem, i den første puttes mel, salt og peber i, i den næste kommes æggene i og i den sidste tilføjes chipsene.
- Vend nu din kyllingerne i melet, derefter i æggene og tilsidst i chips. Sørg for at kyllingerne er dækket godt af alle tre ting.
- Kyllingerne kan laves på to måder, enten i ovnen eller friteres. Vær opmærksom på, at kyllingerne bliver ekstra sprøde, når de køler af
- – I ovn: Bag kyllingerne på en bageplade i 20 minutter ved 200 grader.
- – Frituregryde: Varm smagsneutral olie på en pande, panden skulle gøre kyllingerne ekstra sprøde. Olien skal kunne dække halvdelen af kyllingerne. Kyllingerne friteres indtil de er gyldne og crispy.