Cookie- og privatlivspolitik
Mad & Lækkerier

@madoglaekkerier.dk

  • Forside
  • Opskrifter
    • Bagværk
    • Morgenmad
    • Aftensmad
    • Salater
    • Dip & andet tilbehør
    • Lækkerier
    • Højtider & helligdage
    • Drikkevarer
  • Vegetarisk
    • Bagværk
    • Morgenmad
    • Aftensmad
    • Salater
    • Dip & andet tilbehør
    • Lækkerier
    • Højtider & helligdage
  • Vegansk
    • Bagværk
    • Morgenmad
    • Aftensmad
    • Salater
    • Dip & andet tilbehør
    • Lækkerier
    • Højtider & helligdage
  • Andet
    • Om os
    • Rejseguide
    • Cookie- og privatlivspolitik
  • Råvare indeks

Crème brûlée

Pers: 3-4 ·  Arbejdstid: 1 time. ·   Tid i alt: + 1 døgn · Sværhedsgrad: Nem

Ingredienser

  • 400 ml piskefløde
  • 1 stang vanilje
  • 4 æggeblommer
  • 60g. rørsukker
  • 4 små ildfaste skåle

Karamellåg

  • 4 tsk. alm. sukker eller rørsukker
  • gasbrænder

Fremgangsmåde

  1. Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud (gem vaniljestangen).
  2. Rør vaniljekornene sammen ca. en tsk. af rørsukkeret.
  3. I en rørerskål piskes resten af rørsukker og æggeblommer sammen til en luftig masse.
  4. I en lille gryde varmes fløden, vaniljesukkeret og vaniljestangen i til det har en temperatur på 88 gr. C.
  5. Tag vaniljestangen op, og hæld grydens indhold i en tynd stråle i æggemassen, mens det piskes.
  6. Massen hældes tilbage i den lille gryde, og varmes op til en temperatur på 80 grader, imens der piskes med til et piskeris.
  7. Sæt massen på køl og lad det køle af til omkring stuetemperatur.
  8. Fjern det øverste lag skum med en ske, og fordel massen i 4 små ildfaste skåle
  9. Bag crème brûléerne i ovnen ved 110 grader alm. ovn i ca. 70 minutter (Hold øje med dem undervej). De er færdige, når cremen har “sat sig”, og dermed kun giver let efter ved tryk.
  10. Lad dem afkøle i mindst 3 timer i køleskabet, men gerne natten over.

Karamellåg

  • Drys et tyndt jævnt lag sukker på crème brûléerne
  • Med en gasbrændere brændes sukkeret, pas på ikke holde flammen det samme sted i længere tid, men fyr flammen i bevægelse over sukkeret.

Indlægsnavigation

Pasta Arrabbiata
Italiensk Pasta Bolognese

Share your thoughts Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  • Opskrifter302 Post(s)
  • Vegetarisk178 Post(s)
  • Vegansk100 Post(s)
  • Elara by LyraThemes
  • Copyright © 2021 MADOGLAEKKERIER.DK | Hosted ved Freshcase Support | Cookie- og privatlivspolitik
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med en tredjepart.OkPrivatlivspolitik