
Pers: 3-4 · Arbejdstid: 1 time. · Tid i alt: + 1 døgn · Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
- 400 ml piskefløde
- 1 stang vanilje
- 4 æggeblommer
- 60g. rørsukker
- 4 små ildfaste skåle
Karamellåg
Fremgangsmåde
- Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud (gem vaniljestangen).
- Rør vaniljekornene sammen ca. en tsk. af rørsukkeret.
- I en rørerskål piskes resten af rørsukker og æggeblommer sammen til en luftig masse.
- I en lille gryde varmes fløden, vaniljesukkeret og vaniljestangen i til det har en temperatur på 88 gr. C.
- Tag vaniljestangen op, og hæld grydens indhold i en tynd stråle i æggemassen, mens det piskes.
- Massen hældes tilbage i den lille gryde, og varmes op til en temperatur på 80 grader, imens der piskes med til et piskeris.
- Sæt massen på køl og lad det køle af til omkring stuetemperatur.
- Fjern det øverste lag skum med en ske, og fordel massen i 4 små ildfaste skåle
- Bag crème brûléerne i ovnen ved 110 grader alm. ovn i ca. 70 minutter (Hold øje med dem undervej). De er færdige, når cremen har “sat sig”, og dermed kun giver let efter ved tryk.
- Lad dem afkøle i mindst 3 timer i køleskabet, men gerne natten over.
Karamellåg
- Drys et tyndt jævnt lag sukker på crème brûléerne
- Med en gasbrændere brændes sukkeret, pas på ikke holde flammen det samme sted i længere tid, men fyr flammen i bevægelse over sukkeret.