
Antal: 6 stk. · Arbejdstid: 15 min. · Tid i alt: 2 t. 45 min · Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
- 12g. gær
- 300 ml. lunkent vand
- 400g Tipo 00 eller Manitoba hvedemel + 30 g til formningen af brødet
- 1 tsk. sukker
- 1 spsk. salt
- 2 spsk. olivenolie + 1 spsk. til formningen af brødet.
Udstyr:
- en røreskål
- en gaffel
- en dejskraber
- en dejskraber af stål eller en kniv
- Et ildfastfad
Fremgangsmåde
- Start med at opløse gæren i vandet og ca. 50 g hvedemel, og rør rundt med en gaffel.
- Tilføj sukker, salt og 2 spsk. olivenolie.
- Tilføj de resterende 350g hvedemel lidt af gang, og rør det rund med en gaffel. Dejen er meget våd, du behøver derfor kun en gaffel til at samle dejen.
- Læg et låg eller film over røreskålen og lad dejen hæve i 2 timer. Lad gerne dejen hæve i en slukket ovn eller i en mikrobølgeovn, så dejen kan hæve uden temperaturforskelle.
- Når dejen er færdig med at hæve, gøres en bageblade klar med bagepapir.
- Dejen tages ud af ovnen, og ovnen tændes på 230 g alm. ovn, og put et ildfast fad med vand i bunden af ovnen.
- Fordel 30 g (1/2 dl) hvedemel på bordet, og skub forsigtigt dejen ud på bordet, evt. med en dejskraber, så den ligger som et aflangt brød.
- 1 spsk. olie, hældes over brødet og fordeles på brødet med dejskraberen.
- Siderne på dejen foldes, såldes først den ene side foldes ind på midten, som gentages med den anden side.
- Med en kniv eller dejskraber af stål deles dejen i 6 dele. Når en del skæres fra, flippes det, således der kommer mel på begge sider af brødet og brødet lægges over på bagepladen, hvor du forsigtigt med fingerne kan forme/rette brødet til den ønskede form.
- Brødene bages i ovnen i 20 minutter med vandbadet i ovnen, hvor bageplades vendes undervejs.
- Når de 20 minutter er gået, fjernes vandbadet, og brødene bages i yderligere 5 minutter uden vandbadet.
- Når brødene er færdige lægges de på en rist, for at brødene forbliver sprøde. Læg først brødene i en pose, når de er helt afkølet. Velbekomme!