
Antal: 1 bradepande/springform · Arbejdstid: 15 min. · Tid i alt: 45 min · Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
Det skal du bruge til kagen:
- 6 spsk. kakao
- 4 dl hvedemel
- 3 dl sukker
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- lidt salt
- 150 g smør
- 2 æg
- 2,5 dl vand
- 100 g. mørk chokolade
- en springform Ø24 eller Ø26 eller en bradepande
Det skal du bruge til glasuren:
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 gr. alm ovn.
- Sigt de tørre dele sammen i en skål.
- Hak chokoladen i mindre stykker og tilføj det til den tørreblanding.
- Smelt smøren, og tilføj smør, æg og vand til blandingen.
- Smør et mellemstort fad med smør eller becel, og hæld massen heri.
- Bag kagen i ovnen på 180 gr. alm, i ca. 40-50 min, eller indtil kagen ikke hænger fast i gaflen/kødnålen eller hvad du er vant til at bruge hertil. Hvis din kage begynder at lave en top, så skru temperaturen ned til 160 gr. og tjek løbende, om kagen er færdig, ved at stikke en kødnål eller lignende i kagen.
- Lad kagen køle af, når den er færdig bagt. Den skal helst være helt afkølet, når du pynter den med glasuren.
Glasur: Bland alle ingredienser sammen pånær vand. Tilføj en lille smule vand af gangen indtil du synes, at den får den rette konsistens.
Håber I kan lide den, velbekomme!