
Antal: 4 personer · Tid: ca 30 min · Sværhedsgrad: Nem
“Chili con carne”, oversat til dansk “Chili med kød” er en lækker mexicansk ret. Passer perfekt til nachos eller med ris til.
Det skal du bruge:
- 500 g hakket oksekød
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk kanel
- 1/2 -1 tsk stødt chilipulver (eller en halv chili)
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 dl boullion (oksekødboullion eller grøntsagsboullion)
- 1 dåse hakkede tomater
- 70 g tomatpuré
- 1 dåse baked beans (hvidebønner i tomat)
- 1 dåse kidneybønner
- 30 g mørk chokolade
- salt
Sådan gør du:
- Svits de forskellige krydderier (spidskommen, kanel, chili)
- Tilsæt hvidløg og løg.
- Når løgene er blevet klare tilsættes kødet og brunes under omrørering.
- Herefter tilsættes boullion, hakkede tomater og tomatpuré og lad det simre et par minutter.
- Hæld vandet fra kidneybønnerne og skyld godt. Tilsæt kidneybønnerne samt din dåse bakedbeans.
- Tilføj chokolade og rør godt rundt heri. Smag til med salt.