
Antal: 5-6 personer · Tid: ca 45 min · Sværhedsgrad: Middel
Det skal du bruge:
Marinade:
- 900 g kylling
- 2,5 dl skyr eller anden neural yoghurt.
- 3 fed hvidløg
- 3 tsk revet ingefær
- 2 tsk graham masala
- 1 spsk stødt gurkemeje
- 1 tsk chiliflager
- 2 tsk salt
- 2 spsk citronsaft
Sauce:
- 1 spsk olivenolie
- 2 finthakkede løg
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk revet ingefær
- 140 g tomatpuré
- 1 spsk gurkemeje
- 50 g hakket cashewnødder (Kan udskiftes med mandler)
- 3,5 dl vand
- 1/2 dl madlavningsfløde
- salt og peber efter behag
Sådan gør du:
- Skær kyllingen i mundrette tern.
- Bland skyr med knust hvidløg, revet ingefær samt chiliflager, graham masala, gurkemeje, salt og citronsaft.
- Bland sammen med kyllingen og lad det trække på køl i minimum 30 minutter – gerne længere (med fordel over natten for ekstra smag)
- Varm ovnen på 200 g varmluft og lad kyllingen bage i ca. 15 minutter.
- Imens kyllingen bager, kom olivenolie på panden og svits løg, hvidløg og ingefær til løgene er klare.
- Kom tomatpuré, gurkemeje og hakkede cashewnødder heri.
- Tilsæt vand og madlavningsfløde og lad det simre nogle minutter.
- Når kyllingen er færdig i ovnen tilsættes de og marinade i saucen.
- Smag til med salt og peber og lad det simre i 5 minutter.
Tip: Spis med ris, naanbrød og raita (her)