
Tid: ca 1 t. 30 min · Sværhedsgrad: Nem
Mangler du noget inspiration til pålæg? Eller et vegetartisk alternativ til leverpostej? Så skal du prøve denne champignon paté!
Det skal du bruge:
- 1 dl ris
- 500 g. champignon
- 3 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 dl hasselnødder
- 2 æg
- 1/4 liter piskefløde
- 1 tsk. timian
- 2 tsk. groft salt
- Friskværnet peber
Sådan gør du:
- Kog risene efter anvisningen på pakken.
- Skær champignonerne ud i stykker mindre end kvarte, men ikke i ministykker, og hak derefter løg og hvidløg fint, samt hakkes hasselnødder.
- Bland champignoner, løg, hvidløg, hasselnødder og timian sammen.
- Steg champignonblandingenen på en pande, gerne ad to gange.
- Når blandingen er brunet, hældes det fra panden i en skål, og ris, æg, fløde, salt og peber tilføjes, og røres godt sammen.
- Put massen i et ildfast smurt fad og sæt et fad vand i bunden af ovnen og bag patéen midt i ovnen ved 175 gr varmluft i 1 time,.