
Pers: 2 · Arbejdstid: 40 min. · Tid i alt: 40 min. · Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
- 2 burgerboller
- 200g hakket oksekød
- 1 rund brie – du kan også bruge andre oste.
- 1 løg
- Et par blade salat
- 1 æg
- 0,5 dl hvedemel
- 0,5 dl rasp
- 0,5 l olie (rasp- eller solsikkeolie)
- Smør til stegning
Dressing:
- 1 dl. mayonnaise
- 1 tsk. paprika
- 1. spsk. Ketchup
- 1 tsk sriracha
- 4 cornichoner
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Start med at lave dressingen. I en skål røres mayo, paprika, ketchup og sriracha. Skær cornichoner fint ud og tilføj til dressingen. Smag til med salt og peber.
- Skær løget ud i ringe og vask salaten.
- Start med at forme to bøffer á 100 g. og krydr med salt og peber.
- Halver brien, så du har to runde stykker.
- I tre dybe tallerkner fordeles hhv. æg, mel og rasp. Paner brierne ved at vende dem først i mel, derefter æg og yil sidst rasp
- Varm olie op i en gryde til 150 gr. Hvis du ønsker at stege begge oste på samme tid, skal du tage en stor gryde.
- Når olien er varm, friture steges ostene til de er gyldne i 7-8 minutter.
- Imens varmes smør på en pande, og bøfferne steges 2 minutter på hver sin side.
- Varm burgerbollerne og saml herefter burgeren. Smør bollerne med dressing, herefter salat, bøf, ost og til sidst løg.