
Antal: 9 stk · Arbejdstid: 30 min. · Tid i alt: 3,5 time · Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Lun mælken, og tilføj den til en skål.
- Rør gæren ud i mælken
- Tilføj æg, sirup, salt og kardemomme
- Skær den stuetemperaturet smør ud i mindre tern og tilføj dem, og rør det godt sammen
- Tilføj nu durum hvedemel og dernæst den almindelige hvedemel lidt efter lidt.
- Ælt dejen til den blød og smidig
- Lad dejen hæve overdækket i 2 timer.
- Form nu 9 boller, og læg dem på en bageplade, og lad dem hæve overdækket yderligere 1 time.
- Forvarm ovnen på 180 gr. varmluft
- Pensel bollerne med æg, mælk eller vand, og bag dem i ovnen i 12-14 min.
– Du kan også vælge at bage dem ved damp. Her behøver du ikke pensle bollerne før. Lad bollerne bage 5 minutter ved damp og 8-10 minutter ved alm. varmluft ovn.