
Antal: 1 stort glas · Arbejdstid: 10 min. · Tid i alt: 1 time · Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
- 4 bananer
- Saften fra en citron + citronskal
- 250 g sukker
- 2,5 dl vand
- Kornene fra en halv vaniljestang.
- Atamon
Fremgangsmåde
- Bananerne skrælles og skæres ud i små tern og blandes med saften fra citronen samt skal.
- Vand og sukker bringes i kog i en lille gryde.
- En vaniljestang skæres på langs og kornene fra den ene halvdel skrabes ud.
- I gryden tilsættes kornene fra den halve vaniljestang samt bananblandingen
- Blandingen koges ved svag varme indtil den er kogt helt ind. Dette tager ca. 45 min. Rør jævnligt i gryden.
- Når marmeladen er kogt ind og blevet tyk, tilsættes atamon for længere holdbarhed – følg anvisning bag på flasken.
- Lad marmeladen køle af og opbevar den efterfølgende på køl.