
Antal: 3-4 personer. Tid: 30-40 min. Sværhedsgrad: Nem
Det skal du bruge:
Brunede kartofler:
Andebryst:
- 2 stk andebryst
- Salt
Sådan gør du:
Brunede kartofler
- Kog de små kartofler i ca. 8-10 minutter og lad dem trække i ca. 5 minutter før du piller skindet af dem.
- Kom sukker på en pande og lad det smelte (det er vigtigt at du ikke begynder at røre i det før det begynder at smelte)
- Tilsæt nu vand
- Tilsæt margarinen og lad det bruse af sammen med sukkermassen inden kartoflerne tilsættes.
- Tilsæt kartofler og lad den være i sukkermassen ved middelvarme. Rør heri ca. hvert 5. minut og indtil kartoflerne har fået den lækre brune farve hele vejen rundt.
Andebryst
- Skær/rids i skindet med en skarp kniv uden at skære i kødet.
- Find panden frem og læg andebrysterne med skindet nedad på den kolde pande. Skru nu kraftigt op for varmen herpå og steg i ca. 3 minutter til fedtet begynder at smelte.
- Skru ned for varmen (middelvarme) og steg i ca. 10 minutter til skindet er gyldent.
- Vend brystet og steg i 6-7 minutter mere (rosa) eller yderligere 5 minutter mere hvis det skal være gennemstegt.
- Tag kødet af panden, kom salt på og lad det hvile i ca. 10 minutter inden du skærer køddet i skiver og serverer det.