
Antal: 30 · Arbejdstid: 45 min. · Tid i alt: 45 time · Sværhedsgrad: Middel
Nu er der snart jul! Så må man gerne julehygge lidt ekstra, og hvad er mere julehygge end glögg og æbleskiver? Nyd dine æbleskiver med f.eks. sukker, flourmelis og marmelade!
Ingredienser
- 5 dl hvedemel
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk kardemomme
- 2 tsk sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1/2 tsk bagepulver
- 1/2 tsk natron
- 3 æg
- 4,5 dl kærnemælk (Du kan også sagtens bruge alm. mælk)
- 2 spsk. citronsaft
- evt. lidt revet æble.
- Olie eller margarine til at stege.
Fremgangsmåde
- Bland mel, salt, kardemomme, sukker, vaniljesukker, bagepulver, natron sammen
- Del dine æg i hvider og blommer. Blommerne tilføjes til melblandingen.
- Tilsæt mælk, citronsaft og evt. æble. Rør godt heri.
- Æggehviderne piskes helt stive og vendes i dejen.
- Hæld olie/margarine på æbleskivepanden og fyld dem 3/4 op med dej.
- Når dejen begynder at “stivne”/hæve op vendes æbleskiverne en halv omgang.
Tip: Brug en spydpind/tandstik/kødnål/strikke pind eller hvad du lige har til at vende dine æbleskiver med.