
Antal: 1 liter · Arbejdstid: 30 min. · Tid i alt: 45 min. · Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Vask æblerne, skær dem i både, du behøver ikke at fjerne kernehusene.
- Vask citronerne, og skræl den gule citronskal af, sørg for ikke at få noget af det hvide med. Gem resten af citronerne.
- I en stor gryde tilføjes vand, sukker, æbler, citronskal samt saften af citronerne. Tilføj evt. kanalstænger, hvis du ønsker det.
- Lad massen simre under låg ved svag-middel varme i 15 minutter.
- Fjern gryden fra varmen og sigt væsken fra massen over en stor skål.
- Fjern æblerester og sigt gerne væsken igen, gerne gennem et klæde, så den bliver mere klar. Jo flere ganger du sigter den, jo mere klar bliver den.
- Skjold en flaske, eller rens den med atamon, før saften hældes deri.
- Stil saften på køl.