Udskriftsindstillinger:

Pasta aglio e olio

Køkken
Retter
Sværhedsgrad Begynder
Tid
Tilberedningstid: 20 20 mins Tid i alt: 20 min.
Antal personer 2
Bedste sæson Velegnet hele året
Ingredienser
  • 250 gram god pasta
  • 2 fed hvidløg
  • 6 spsk. olivenolie
  • 100 gram persille
  • Lidt peber (friskværnet)
  • Eventuelle ingredienser
  • 50 gram Pecorino Romano
  • 1 teske chiliflager
Fremgangsmåde
  1. Bring en stor gryde med vand i kog, når vandet koger tilføjes lidt salt.

  2. Imens vandet koger op, forbedres persille og hvidløg. Stilkene skæres fra persillen, og skæres meget fint, dernæst hakkes resten af persillen og hvidløg fint.

  3. Tilføj pastaen til til gryden og kog det 30 sek. til 1. min mindre end anvist på pakken.

  4. Imens pastaen koger, skrues panden op på lav til medium varme, og når den begynder at blive varm tilføjes olivenolie, persillestilke og hvidløg, som nænsomt blandes sammen. Lad det simre i 3-4 minutter, hvorefter du tilføjer en skefuld pastavand til panden.

  5. Når pastaen er færdig med at koge, tilføjes den til gryden gerne med en tang eller pincet, så der kommer lidt pastavand med på panden.

  6. Bland pasten godt med olien, og drys herefter persille på, og bland det med pastaen.

  7. Øg temperaturen på komfuret til høj varme, mens du rører i pasten i ca. et minut.

  8. Din pasta aglio e olie er klar til servering! Server med friskværnet peber og evt. med parmesan, chilifager og et lækkert ciabattabrød.

Søgeord: aftensmad, pasta

Tusind tak for at downloade vores opskrift - god fornøjelse!