Udskriftsindstillinger:

Tiramisu

Køkken
Retter
Sværhedsgrad Begynder
Tid
Tilberedningstid: 20 mins Hævetid: 4 hrs Tid i alt: 4 timer 20 min.
Antal personer 4
Bedste sæson Velegnet hele året
Ingredienser
  • 2 æggeblommer (pasteuriseret)
  • 2 æggehvider (pasteuriseret)
  • 1/2 vaniljestang
  • 50 g. sukker
  • 250 g. vaniljestang
  • 100 g. ladyfinger (Savoiardi-kiks)
  • 350 kold espresso kaffe (1 1/2 kop)
  • 4 spsk. kakao
  • Udstyr
  • To rørerskåle (mellemstore)
  • En håndmixer
  • 4 whiskyglas
Fremgangsmåde
  1. Før du går i gang med opskriften, skal du starte med at lave frisk kaffe og lade den køle helt af.

  2. Når kaffen er kold, tilføjes hhv. æggehvider og æggeblommer i hver sin røreskål.

  3. Med en håndmixer piskes æggeblommer, sukker og kornene fra en vaniljestang til en luftig æggesnaps.

  4. Rør mascarponen i æggesnapsen og bland det godt sammen.

  5. Skyld piskerisene ren for æggesnaps, og pisk æggehviderne til at de skummer pænt op. Vend herefter forsigtigt æggehviderne i æggesnapsen.

  6. Klargør whisky glassene, som du ønsker at servere tiramisuen i.

  7. Den kolde kaffe hændes i skål, tag en ladyfinger og dyp et par ad gangen ned i kaffe, så begge sider bliver dækket med kaffe. Læg ladyfingerne i whisky glasset, og fortsæt med dette til, at du har dække hele bundet. Hvis de passer til at kunne dække hele bunden, kan du knække dem i mindre stykker.  

  8. Ovenpå lægges et lag creme, efterfulgt af endnu et lag ladyfingers. Forsæt dette indtil, at du har den ønskede mængde og afslut med et lag af creme.

  9. Desserterne stilles på køl i minimum 4 timer, men gerne natten over.

  10. Drys kakaopulver på toppen før servering.

Tusind tak for at downloade vores opskrift - god fornøjelse!