Udskriftsindstillinger:

Syltede agurker

Tilberedningsmetode
Retter
Sværhedsgrad Begynder
Tid
Forberedelsestid: 10 10 mins Hævetid: 2 2 hrs Tid i alt: 2 timer 10 min.
Antal personer 1
Bedste sæson Velegnet hele året
Ingredienser
  • 1 agurk
  • 1,5 tsk. salt
  • 1 tsk. peberkorn
  • 1 dl sukker
  • 1,5 dl lagereddike
  • 1 dl vand
  • 2 laubærblade (kan udelades)
  • Syltekrydderi (kan udelades)
  • 1 tsk. atamon (kan udelades)
  • Udstyr
  • 1 sylteglas (mellemstort)
  • Mandolinjern (eventuel)
Fremgangsmåde
  1. Agurken skæres i tynde skiver (du kan med fordel benytte et mandolinjern).

  2. Bring en gryde med sukker, eddike, vand, peberkorn og laurbærblade i kog, og lad det koge indtil sukkeret er opløst.

  3. Imens lagen koger op skoldes et sylteglas evt. med atamon (for at forlænge holdbarheden).

  4. Tilføj agurkeskiverne i det skoldede glas samt evt. syltekrydderierne. Hæld herefter syltelagen over agurkeskiverne og stil glasset på køl i minimum et par timer.

Tusind tak for at downloade vores opskrift - god fornøjelse!