Udskriftsindstillinger:

Smørrebrød m. hakkebøf, spejlæg og hjemmelavede ristede løg

Køkken
Retter
Sværhedsgrad Begynder
Tid
Tilberedningstid: 30 30 mins Tid i alt: 30 min.
Antal personer 1
Bedste sæson Velegnet hele året
Ingredienser
  • 1 skive rugbrød
  • 200 g. hakket oksekød
  • 2 blade salat
  • 1 radise
  • 1 løg
  • 1 spsk. kapers
  • 4 skiver syltede rødbede
  • Salt
  • Peber
  • Smør (både til rugbrød og stegning)
Fremgangsmåde
  1. Form oksekødet til en rund kugle og hak den med en kniv, indtil du har en flad rund bøf. Kom herefter salt og peber på begge sider af bøffen.

  2. Skyld salatblandene, skær løget i ringe og de syltede rødbeder i mindre tern. De syltede rødbeder serveres i en lille skål for sig.

  3. På en pande med smør steges løgene til de er bløde og gyldne ved lav varme. Imens smøres rugbrødet med smør og salatblandede lægges ovenpå.

  4. Tag løgene af panden og tilføj mere smør. Skru varmen op på høj varme og brun bøfferne i ca. 1 minut på begge sider.

  5. Sku herefter varmen ned på middel varme og steg bøffen i ca. 5 minutter på hver side. Når bøffen er færdig tages den af varmen og holdes varm, ved at pakke den ind i et stykke sølvpapir.

  6. Varmen på panden skues ned på lav varme og ægget slåes ud. Steg ægget til at hviden er stivnet.

  7. Saml nu resten af dit smørrebrød - oven på salaten lægges bøffen, herefter speglægget, de bløde løg og pynt med kapers. Server med rødebeder, Velbekomme.

Tusind tak for at downloade vores opskrift - god fornøjelse!