Udskriftsindstillinger:

Rabarberkage

Tilberedningsmetode
Køkken
Retter ,
Sværhedsgrad Begynder
Tid
Forberedelsestid: 45 mins Tilberedningstid: 40 mins Tid i alt: 1 time 25 min.
Antal personer 1
Bedste sæson Sommer
Ingredienser
    Bund (kan forberedes op til 3 dage før)
  • 250 g. hvedemel
  • 8 g. bagepulver
  • 125 g. koldt smør
  • 60 g. sukker
  • 1 stk. æg
  • 1 tsk. mækeprodukt (mælk eller creme fraiche evt. vand)
  • Fyld
  • 500 g. rabarber
  • 2 stk. æggehvider
  • 100 g. sukker
  • Udstyr
  • 1 springform Ø26
Fremgangsmåde
    Bund
  1. Start med at blande mel og bagepulver, og hæld det ud på bordet, så det ligger samlet.

  2. Skær det kolde smør i små tern. Pas på med ikke at varme smørret for meget med hænderne, da det er nemmere at arbejde med dejen, hvis smøren er kold.

  3. Fordel smøren i melen, brug evt. en lille kniv til at fordele smørret i melen ved at “hakke” smøren ud i melen. Dette gør det nemmere, at holde dejen kold.

  4. Saml dejen og i midten af melet udholdes et lille hul.

  5. Tilføj æg og en spsk. mælkeprodukt. Du kan også bruge vand, hvis ikke ønsker at bruge eller har mælk eller creme fraiche i køleskabet. Tilføj den sidste spsk. mælkeprodukt/vand hvis du føler, at dejen har brug for mere væske.

  6. Ælt du dejen sammen til sammenhængende dej og stil på køl i minimum 30 minutter (evt. et par dage, hvis du laver den i god tid).

  7. Fyld
  8. Forbered imens rabarberne ved at vaske rabarberne og skrælle det yderste lag af.

  9. Skær rabarberne i mindre stykker.

  10. Saml kagen
  11. Når dejen har stået på køl i minimum 30 minutter, tages den ud af køleskabet, og ovnen forvarmes til 180 grader alm. ovn.

  12. Rul dejen ud i en rund dej, som passer i springformen. Smør formen og put dejen heri. Du kan evt. skærer et stykke ud, der passer til bunden af springformen, og lidt op af kanterne. Den resterende dej rulles derefter ud, så den passer til kanterne i springformen.

  13. Fordel herefter rabarberstykkerne ovenpå dejen.

  14. Bag kagen i 20 minutter ved 180 gr. alm. ovn, når der er 5 minutter tilbage forberedes det øverste lag til kagen.

  15. Pisk herefter æggerhviderne stive.

  16. Når æggehviderne er pisket stive, piskes sukkeret med til massen skinner.

  17. Tag kagen ud efter de 20 minutter, og fordel den piskede æggehvide og sukkeret over rabarberen. Bag herefter kagen yderligere i 20 minutter.

  18. Lad kagen køle en af, før du tager den ud af springformen. Når kagen tages ud af formen skal du være meget forsigtig, når du flytter den – så den ikke går i stykker.

    Velbekomme!

Bemærkning

Du kan sagtens lave dejen 2-3 dage før, og opbevare den i køleskabet.

Tusind tak for at downloade vores opskrift - god fornøjelse!