Udskriftsindstillinger:

Nytårs flødeboller

Retter ,
Sværhedsgrad Begynder
Tid
Forberedelsestid: 90 mins Hævetid: 2 hrs Tid i alt: 3 timer 30 min.
Antal personer 1
Egenskaber Familievenlig
Beskrivelse

Lækre hjemmelavet flødeboller med kransekagebund og glimmer!

Vi fik 24 små flødeboller ud af én portion.

Ingredienser
    Bunde
  • 250 g. marcipan (alternativt mariekiks eller flødebollebunde, se vores opskrift på marcipan i bunden af opskriften)
  • 50 g. flormelis
  • 35 g. æggehvider
  • 75 g. glukose sirup
  • 155 g. sukker (+15g.)
  • 50 g. vand
  • 1 tsk. aroma (vi brugte champagne aroma, kan udelades)
  • 90 g. æggehvider
  • 300 g. chokolade (mørk eller lys)
  • 40 g. kakaosmør
  • 1/4 tsk. glimmer (spiseligt)
  • Udstyr
  • Sprøjtepose
  • Tyl (rund eller stjerne)
  • Rørermaskine (alternativ elpisker)
Fremgangsmåde
    Sådan laver du marcipanbunde
  1. Lav kransekagedejen ved at røre flormelis og æggehvide sammen, og ælt det sammen med marcipanen til du får en ensartet masse.

    Dejen skal være lidt klistret.
  2. Form kransekagedejen til en cylinder og skær 3 mm skiver ud herfra eller rul kransekagedejen ud med en tykkelse på 3mm og stik runde cirkler ud af dejen

    Du kan evt bruge et glas, hvis du ikke har en udstikker.
  3. Bag dine bunde i ca. 5 minutter ved 175 grader varmluft.

  4. Lad dine bunde køle af, mens du laver skummen.

  5. Sådan laver du flødeboller
  6. Pisk æggehvider og de 15 g sukker til det er skummende (nemmest i en røremaskine).

  7. Imens varmes glukosesirup, 155g. sukker, vand og aroma op i en gryde til en temperatur på 117 grader (dette er meget vigtigt for at skummet kan holde). Når sukkerlagen har nået temperaturen, så hældes denne i en tynd stråle ned i æggehviderne, mens disse stadig piskes.

  8. Lad skummet piske i ca. 10 minutter - til skummet bliver fast.

    Lav tricket med at vende skålen på hovedet, er skummen stiv, er den klar til at blive til flødeboller.
  9. Kom skummet i en sprøjte pose med en mellemstor tyl og sprøjt skummet ud på dine bunde. Pas på med at lave dem for tynde, da skummet vil falde af. Det er bedre at lave dem lidt "tykke", da de er nemmere at dyppe i chokoladen.

    Smag gerne på skummen, hvis du ikke synes, at den smager nok af din smagsgiver, kan du med fordel putte et par dråber aroma i chokoladen, når den er smeltet.
  10. Smelt chokoladen i vandbad eller i mikroovn, Hvid chokolade skal have en temperatur på 29-30 grader (Pas på med ikke at lave det for varmt!), og tilføj bagefter kakaosmøren for at gøre chokoladen tyndere og nemmere at arbejde med. 

    • - Vandbad: I en gryde tilsættes vand, så en skål kan stå på bunden, uden der kommer vand i. Vandes varmes og skålen med chokolade sættes i, når vandet er varm. Det behøver ikke koge, da chokoladen nok skal smelte ved varmt vand.
    • - Mikrobølgeovn: Chokoladen varmes i et glas. Hold øje med chokoladen og rør rundt i massen med 15 sekunders mellemrum indtil chokoladen er smeltet.. Bruger du kakaosmør i knappeform, så kan de med fordel smeltes sammen med chokoladen i mikrobølgeovnen.
    Når chokoladen er smeltet, kan du evt. tilføje et par dårber aroma til chokoladen, hvis du ikke synes, at smagen i skummen er kraftig nok.
  11. Kom den smeltede chokolade i et glas eller skål, hvori du har mulighed for at dyppe dine flødeboller (også uden at de rammer bunden). Nu er du klar til at dyppe dine flødeboller i chokoladen i glasset. Vend flødebollen på hovedet og dyp dem i chokoladen. Løft flødebollen op fra chokoladen og hold den med skummet ned ad over chokoladeglasset nogle sekunder, og lad den overskydende chokoladen dryppe af.

  12. Vend flødebollerne rigtigt og stil dem og på en rist eller et stykke bagepapir. Drys med glimmer og lad flødebollerne tørre.

Tusind tak for at downloade vores opskrift - god fornøjelse!