Udskriftsindstillinger:

Marcipan

Retter
Sværhedsgrad Begynder
Tid
Forberedelsestid: 20 20 mins Tid i alt: 20 min.
Antal personer 1
Bedste sæson Vinter
Beskrivelse

Opskriften giver 250g. marcipan.

Ingredienser
  • 200 g. mandler (smuttede)
  • 1,5 dl vand
  • 1 dl sukker
Fremgangsmåde
  1. Start med at smutte dine mandler ved at hælde koldende vand over dem og lad dem stå et par minutter. Hæld herefter vandet fra og skyl dem med kold vand. Gentag denne proces, hvorefter du nemt burde kunne smutte mandlerne. 

  2. Lad nu sukker og vand koge i ca. 5 minutter under omrøring.

  3. Sukkerblandingen skal nu køle af. Det er meget vigtigt at du ikke røre i væsken mens den køler, da sukkeret ikke skal krystalliseres.

  4. Hæld mandlerne i en foodprocessor/blender og lad dem blende til mandlerne er helt fine.

  5. Bland nu 4 spsk. af sukkermassen i mandelmelet.

  6. Ælt din marcipan og kom den på køl.

Tusind tak for at downloade vores opskrift - god fornøjelse!